Ce-ar fi daca ne-am cara din UE?

4 Feb

Asa cum bine se stie , un prefect este reprezentantul guvernului in teritoriu.El indeplineste politica acestuia fiindu-i subordonat.Tot asa un guvernator este reprezentantul unei entitati intr-un anumit teritoriu. Conformandu-se fisei postului al nostru guvernator inscaunat de Inalta Poarta Occidentala a laudat ieri fitzuica numita Raport al MCV. El a observat corect ca Inalta Poarta apreciaza rezistenta institutiilor ultrabasiste ale statului si lupta lor neimpacata cu adversarii lui politici.Pentru ca este evident ca in vremuri de cumplita restriste pentru frageda noastra democratie aceste institutii , veritabile bastioane ale statului de drept, au dat erate, au fugarit taranii cu biblia si au intocmit dosare penale pe banda rulanta la o simpla ridicare de deget sau de spranceana a celui care dupa 29 iulie a devenit cu acte-n regula guvernator al UE peste teritoriul locuit de romani.Nu-mi pierd vremea sa analizez afirmatiile. Retin doar ca din punctul sau de vedere acest raport este o oglinda in care unii politicieni romani, evident cei care-l contesta, s-au uitat si in loc sa vada ceva frumos au descoperit adevarata lor fata, cea urata.Dar omul are par putin si memorie si mai imputinata.Uita ca in cea mai mare oglinda s-a uitat si el in 29 iulie seara si a vazut ca 88% din ea arata o imagine hada.
Dar sa revin.Tot parcursul Romaniei din ultimii ani ma face sa cred ca pentru noi foarte importat ar fi organizarea unui referendum , hai sa zicem odata cu cel al englezilor, de iesire din UE. Dau cateva argumente constient fiind ca imi vor scapa multe altele:
-intrarea in cooperativa europeana si cand spun intrare ma refer si la perioada de preaderare a insemnat transferarea unor importanti actori economici, unii dintre ei cvasimonopolisti la acea data, din partimoniul statului roman in proprietatea asa zis privata occidentala  la niste preturi derizorii.Au fost acuzati guvernantii ca au luat comisioane uriase, recte spagi. Dar firmele occidentale cumparatoare nu sunt la fel de vinovate? OMV, OTE si multi altii? Unde mai pui ca asa zisa privatizare s-a facut in multe cazuri cu firme cu capital majoritar de stat.
-transformarea Romaniei intr-o piata de desfacere foarte importanta pentru produsele vestice in detrimentul celor romanesti.Am ajuns sa importam orice si , ce-i mai grav, foarte multe produse alimentare de o calitate indoielnica.
-transformarea Romaniei intr-un furnizor de forta de munca necalificata(in cea mai mare parte) pentru tarile vestice concomitent cu declansarea unei campanii impotriva romanilor de o fatarnicie fara margini.Banii trimisi de acestia in tara s-au folosit intr-o foarte mare masura la achizitionarea tot de produse vestice , deci s-au intors de unde au venit.
-scumpirea permanenta si nejustificata sub pretextul alinierii  a preturilor produselor energetice.De faptul ca nu poti impune preturi de nivelul celor din Germania unor oameni care castiga salarii de 7-8 ori mai mici nu se sesizeaza nimeni, nici din tara , nici de aiurea.
-cheltuirea inutila a unui miliard de euro pentru securizarea frontierelor pentru o eventuala intrare in Schengen.Banii au fost utilizati in cea mai mare parte pentru achizitionarea de tehnica occidentala foarte scumpa.S-au inventat tot felul de pretexte pentru a se amana aderarea la Schengen facandu-se ca nu vad distinsii ca nu Romania e marea problema a frontierei UE ci Grecia care o are varza, svaiter.Cu acest miliard se puteau rezolva multe, de exemplu cateva spitale publice performante.
Ma opresc aici deocamdata desi sunt constient ca enumerarea e doar la inceput.Eu propun cateva masuri care ne-ar face mult mai mult bine:
-prima si cea mai draga mie in acest moment: IESIREA DIN UE.Atunci nu o sa mai fie nici MCV, nici tari de fatarnici care sa invoce tot soiul de pretexte.
– ca o continuare fireasca a primei , impunerea de taxe vamale produselor venite de la ei.In conditiile in care balanta comerciala este total dezechilibrata in favoarea lor ar fi o masura binevenita de revigorare a productiei interne.
-impunerea de taxe tip “Robin Hood” catre bancile de o lacomie imbecila care stapanesc peste 90% din piata financiara din tara. De asemenea, redevente consistente, la nivelul celor mai ridicate redevente percepute in tarile vestice, pentru toti cei care exploateaza resurse naturale romanesti.
-orientarea catre alte piete de desfacere a produselor autohtone, mult mai profitabile.China ar putea fi una dintre ele.
Din pacate aderarea la UE privita de marea noastra majoritate ca o izbavire s-a transformat in cea mai crunta deziluzie, macar din punctul meu de vedere.

Advertisements

5 Responses to “Ce-ar fi daca ne-am cara din UE?”

 1. Florin Staicu February 5, 2013 at 1:12 pm #

  Tinand cont de precedente , era absolut inevitabil sa ajungi sa-ti pui aceasta intrebare/concluzie … Eram chiar curios sa vad cand o s-o rostesti cu voce tare . Acum sunt curios sa vad cat de repede vei ajunge sa pui in balanta cele doua sisteme sociale in care am trait . Daca vei reusi sa te scuturi de toate cliseele si de toate ideile preconcepute induse de propaganda neo-liberala si vei reusi sa parcurgi rationamentul care te-a adus la aceasta intrebare pana la ultima lui consecinta<>/i , vei ajunge , inevitabil , la o concluzie surprinzatoare .

 2. razvan coltea February 5, 2013 at 9:02 pm #

  Drept ca dupa ce s-a intamplat in ultimul an(macar atat) si tot trebuia sa rabufnesc.Da, era inevitabil.Se pare ca rahatii de la "brusel" vor sa aloce 2 milioane de oiro ca sa monitorizeze pozitiile "contras".Le sugerez sa mai puna cativa tzechini pentru ca d-abia acum imi voi exhiba cu adevarat pozitiile antioccidentale.Am pus in balanta cele doua sisteme sociale in care am trait pentru ca, temporal vorbind, e cam fifty-fifty.Nu neg avantajele de necontestat pe anumite paliere ale sistemului socialist.Cum in aceiasi masura acord sistemului capitalist ce-i al cezarului.Dar asta nu inseamna ca trebuie sa inghitim rahaturile celor doua sisteme.Deocamdata observ ca nu e bine ce se intampla.Adica ceea ce suntem obligati sa inghitim.Eu nu mai sunt dispus sa-l inghit nici pe reintromisionat dand sfaturi de la inaltimea nonvalorii sale si nici pe un neica-nimeni de purtator de vorbe explicandu-ne pe un ton de suficienta crasa cat de inapoiati suntem , in numele, bineinteles, al unor cretini politici care vremelnic conduc Europa.

 3. Florin Staicu February 6, 2013 at 7:35 am #

  Ma incanta intransigenta ta . Pe de alta parte , din "Uniune" nu vom iesi in nici un caz la initiativa politicienilor . Sunt cumparati in viu mai toti , iar eventualele exceptii nu vor putea accede niciodata la o pozitie de putere adevarata . De iesit din "Uniune" vom iesi numai atunci cand sandramaua se va narui peste noi toti . In alta ordine de idei , te-as intreba care sunt , din perspectiva natiunii si chiar din perspectiva individului , castigurile ca urmare a schimbarii sistemului socio-politico-economic . Te-as intreba , dar nu te intreb inca . Evident , in intreaga abordare nu exclud in nici un fel tarele fostului sistem , dar , acum avand termen de comparatie , mi le explic cel putin in parte .

 4. razvan coltea February 6, 2013 at 2:57 pm #

  Indoieli fata de UE am avut de mai mult timp. Dar ceea ce a declansat pozitia mea fatisa " contras" a fost desantul de asta-vara.Lui i se datoreaza si deschiderea acestui mic blog. Nu mai sunt dispus sa accept ca ce vine de la "brusel", recte Inalta Poarta , este bun.De fapt am un sentiment de respingere iritata a tot ceea ce vine de acolo.Numai cand le vad mutrele lui Barosso, madam Reading sau Gray ma apuca dracii.Gasesc de neconceput ca , dupa ce au patronat disolutia economiei romaneste, sa ne mai si traga palme dupa ceafa si totul, culmea, ca sa-l protejeze pe guvernator. Cu ultimul raport MCV au sarit calul.A cam fost picatura care a umplut paharul din punctul meu de vedere.De aia consider binevenita o discutie fata de parasirea cooperativei europene pastorita de hahalerele populare.Populare?! Ma umfla rasul numai daca ma gandesc la aceasta denumire atasata unor asemenea specimene.Daca in vremuri de asa-zisa prosperitate puteai sa te mai lasi pacalit de vorbele mari, sforaitoare , care veneau de acolo dupa declansarea crizei baietii si fetele si-au dat arama pe fata.Una peste alta vor si cu sula-n cur si cu sufletu-n rai.Adica sa ne jupoaie in continuare concomitent cu exprimarea directa in fata noastra a dispretului lor suveran, specific unei relatii stapan-sluga.Probabil ca extrapoleaza sentimentul lor fata de reinscaunat si fata de noi toti.E cazul sa spunem apasat:pan-aici.Si cred cu tarie ca o atitudine de cap ridicat o sa ne aduca mult mai multe avantaje decat cea de cap plecat.

 5. Florin Staicu February 6, 2013 at 6:27 pm #

  Subscriu .

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: