Si acum despre infantil pe indelete.

2 Apr

Daca azi ar fi nominalizat-o pe lulutza la dna micul infantil glumetz si-ar fi incrucisat jetul cu cel al lui barosu, angela, vivi, gitenstein, gordon si al tuturor celor care vara trecuta s-au pisat pe vointa unei tari reprezentata de 7,4 milioane de oameni(asta ca sa nu-i mai punem la socoteala pe cei care l-au vrut mai departe), una dintre cele mai mari prezente la vot din ultima perioada. Omul era setat sa o faca. Arunca intepaturi rautacioase inspre cei care, spre cinstea lor, ii sugerau fatis sa nu puna botu’ la asa o magarie sugestiv exprimata de Ciuvica drept un scuipat in ochi. Sunt convins ca micul infantil , in numele unei coabitari care pe mine a inceput sa ma scoate din sarite, ar fi incercat sa o spele de lulutza de toate laturile in care s-a aruncat si tavalit singura vara trecuta la un mic semn din sprancene al ulterior demisului.Lulutza uitandu-se ca un caine credincios la locatarul din garaj nu il intreba daca sa sara ci cat de sus sa o faca. Si a sarit cat a putut ea de sus. L-a anchetat pe chestor imediat cum hahalera a spus”nu-i bine dle. chestor” , a “arestat” listele electorale la miez de noapte , a fugarit taranii cu bibliile, etc, etc. Inclin sa cred ca glumetzul nu realizeaza ca odata ce a fost facut albie de porci prin darea-n fapt a plagiatului  este de facto nefrecventabil la inalta poarta ue. Iar daca va dori sa ne faca nasoale de o natura sau alta aceiasi inalta poarta nu se va impiedica de faptul ca a coabitat bine sau nu. In ultima perioada infantilul a comis o serie spectaculoasa de tampenii.M-as referi in primul rand la contraperformanta sa economica.Asta e o tampenie in forma continuata inca de anul trecut din primavara. Lunile trec si nu se intrevede nimic pe planul unei reveniri cat de palide pe plan economic.Iar pe plan politic , incepand cu semnarea pactului, a dat in gropi non-stop.Vreau sa fac o paranteza si sa clarific un lucru: ma lasa rece daca Antonescu a fost sau nu de acord cu semnarea pactului sau daca la tinut de frunte sau nu la ceas de seara atunci cand si-a pus apostila pe el. El , ca reprezentant al celor 7,4, nu trebuia sa o faca. A avut o minunata ocazie de a dovedi ca e barbat politic si a ratat-o cu brio.
Inca ceva: nu cred ca Antonescu a dorit mai tare suspendarea decat Ponta.Nu Antonescu fusese acuzat de plagiat si nu el asista din capul mesei  cum guvernul pe care-l conduce e decimat zi de zi de un “presidentte” dezlantuit al carui scop declarat era sa aduca usl-ul la un scor de 49% in decembrie ca sa mai poata comite o manarie si sa incropeasca o oaste de stransura de 51%. Suspendarea a fost elementul hotarator care a stopat degringolada guvernului iar furia care a urmat invalidarii lui prin dictatul bruselului a asigurat victoria usl in decembrie.Pardon, infrangerea basistilor. Dar sa ai la degetul mic demiterea demisului si sa o ratezi lamentabil prin acceptarea celor 11 porunci este de neiertat.Si, din pacate, Antonescu are partea lui de vina.
PS.O eventuala numire a lulutzei putea sa aiba si un alt efect.Albirea ei ar fi impus o aparenta de independenta fata de reintromisionat scop in care i s-ar fi dat mana libera de catre acesta sa lege niste inalti potentati pdlisti. Si ghici ghicitoarea mea din ce tabara ar fi fost ei?

4 Responses to “Si acum despre infantil pe indelete.”

  1. Florin Staicu April 2, 2013 at 4:17 pm #

    Stii unde gresesti ? Consideri ca lui Ponta (si nu numai lui) i-ar fi pasat , candva , de "vointa populara" . Nici vorba … Nici Ponta si nici Antonescu nu sunt , pe fond , diferiti de restul . Sunt capete ale aceluiasi balaur . Aminteste-ti numai de cate ori ne-au scuipat , apasat , in ochi (vorba lui Ciuvica) , pana acum .

  2. razvan coltea April 2, 2013 at 7:13 pm #

    Toti politicienii sunt ,in fond, foarte asemanatori intre ei.Nici unul nu a dovedit pana acum ca a intrat in acesta activitate calauzit de sentimente calugaresti.Ceea ce ii deosebeste pe politicieni intre ei este capacitatea de a masca ceea ce au in creieri si de a arata pulimii ceea ce acesteia ii place sa auda si sa vada.Pana acum Antonescu a spus ceea ce , mie personal, imi place sa aud iar Ponta spune si face ceea ce mie imi place din ce in ce mai putin sa aud.Pana acum nu a existat nici un politician care sa se apropie cat de cat de idealul in domeniu.Unii pareau(vezi Vadim) dar au esuat lamentabil.

  3. Florin Staicu April 3, 2013 at 6:07 am #

    Nu se pune problema sentimentelor calugaresti , desi daca ma uit , spre exemplu , la calugarii de pe Aurel Vlaicu , parca nu mai sunt chiar asa sigur …Problema sta in ticalosia si nesimtirea excesiv de mari care-i caracterizeaza pe mai toti , la care se adauga o inclinatie uriasa spre compromis . Inteleg necesitatea compromisului , dar trebuie sa existe o limita in toate . Oricat de necesar e compromisul , vine o vreme cand trebuie sa spui NU indiferent de consecinte . Nu dau doi bani pe unul care se rasuceste de zece ori pe zi , de nu mai stii cand minte si daca spune adevarul . Si cand isi justifica neputinta , lasitatea si nemernicia cu invocarea "interesului national" , m-apuca damblaua … As urma neconditionat si fara ezitare doar un conducator consecvent si de cuvant , care sa stie sa spuna NU si cand spune NU sa ramana NU chiar daca se pravaleste cerul pe pamant .

  4. razvan coltea April 3, 2013 at 3:29 pm #

    Asa este, si compromisul are o limita.Iar justificarea neputintei prin "interesul national"(apropo, care e acesta pentru glumetz?!)este cea mai mare ticalosie.Din pacate infantilul nu se ridica nici pana la glezna a ceea ce s-ar putea numii "om de stat".Ma intreb si eu daca acel conducator consecvent si de cuvant s-a nascut sau noi nu-l vom mai apuca.Pe de alta parte, sloganul"…toti, aceiasi mizerie" desi este cat se poate de corect nu poate fi aplicat.

Leave a comment