Conjuratia ticalosilor.

5 Apr

Marin Preda caracteriza excelent o perioada din istoria recenta a Romaniei.Iacata ca dupa multi ani ne aflam, din nou, intr-o “era a ticalosilor”.Atat interni cat si externi.Trist in ambele cazuri.In primul pentru ca dovedim inca o data ca suntem dezbinati si condusi de ticalosi cozi de topor.In al doilea pentru ca cei spre care ne-am pus toate sperantele ca ne vor aduce-n lumea civilizata sunt la fel de ticalosi.Fiecare dintre noi avem in existenta noastra anumite momente de limpezire intelectuala , de tragere a unui val mai subtire sau mai gros care ne intuneca vederea.Pentru mine un astfel de moment a survenit  vara trecuta.Am incercat sa nu ma pripesc in a trage concluzii. Am urmarit fenomenul si am ajuns la concluzia ca suntem in plina conjuratie a ticalosilor.In care si-au dat mana cu multa veselie si entuziasm atat romani de-ai nostrii cat si straini.Ultimul exemplu este binecuvantarea primita de la americani, de la englezi si o silentio stampa asurzitoare de la vivi, gray si restul gunoaielor de la brusel fata de ignorarea explicita si explicata a conditionalitatilor impuse Monei impreuna cu o tragere sictirita de urechi.Interesant cum ceea ce era bun atunci, confirmat apasat de penibilul purtator de vorbe al comitziei, nu mai conteaza acum.Interesant cum tot ceea ce se clama in campania electorala intinsa pe tot parcursul anului 2012 incepe nu numai sa se dilueze ci sa se rasuceasca. Dreptate pana la capat?Hai sa fim seriosi.Numirea procurorilor basisti for ever!! Gaze de sist?Bineinteles ca da! Scuiparea in ochi a votantilor de catre un glumetz infantil.Apropo de glumetz, imi aduc aminte de o afirmatie facuta de dansul parca pe la inceputul lui ianuarie.Cum ca avand o asemenea sustinere populara si o asemenea majoritate parlamentara este momentul de a se lua unele masuri mai putin populare anul acesta.Imediat m-am gandit ca este vorba de masuri economice dureroase.Nu mi-a trecut prin creieri ca de fapt este vorba de altfel de masuri, cele economice , esentiale, lipsind cu desavarsire.
Am inteles pozitia lui Antonescu precum ca ruperea uslului ar profita gastii basiste .Asa si este. Dar a persista in aceasta pozitie si in situatia in care infantilul o sa mai comita asemenea magarii nu este de acceptat. Indiferent de ce scenarii coc unii sau altii, ticalosii de aici si ticalosii de aiurea, de cate vizite o sa mai faca la miez de noapte Ghitza-Porcu TV la guvern si de cate laturi vor revarsa pe inamicii reintromisionatului , este posibil ca pulimea votanta sa nu mai puna botu’.Si acel bazin electoral pesedist de 30% sa se clatine.Si romanii sa le traga un dos de laba peste bot ticalosilor.Tuturor ticalosilor.

Advertisements

3 Responses to “Conjuratia ticalosilor.”

  1. Florin Staicu April 7, 2013 at 12:47 pm #

    As fi curios sa aud ce ar avea de spus Marin Preda azi … Conjuratia de care vorbesti e veche … Precede "revolutia" . De fapt , corect ar fi nu "o precede" , ci "a provocat-o" (si nu in folosul nostru , dupa cum putem vedea) … Imediat dupa "revolutie" , fie din prostie , fie din oportunism , au aderat la ea si romani rataciti . Pe parcurs , prostii fie sau desteptat , fie au fost indepartati , si au ramas numai oportunistii cu instincte de tradatori . Renegatii , adica . Apropo , cum iti explici incapatanarea lui Antonescu (pe care tu il prezumi a fi de buna credinta) de a gira tribulatiile lui Ponta , amanand un deznodamant inevitabil si clar de acuma pentru toata lumea ? … Chestia cu "profitul gastii basiste" nu mi se pare o explicatie rezonabila , daca tin cont de felul in care acesti tradatori isi conserva oricum pozitiile …PS L-ai auzit pe micul Titulescu aseara ? Cand declara ca pentru el parerile partenerilor externi conteaza f.f. mult ? Oare sa nu stie ca parerile partenerilor sunt expresia intereselor acestora ? Sau poate conteaza pe faptul ca nu stim noi ?

  2. razvan coltea April 7, 2013 at 1:04 pm #

    Da, o precede, a provocat-o si continua fara incetare.Am mai observat si alte opinii care sustin ca de fapr Antonescu si Ponta au avut un blat.Se va vedea intr-un viitor destul de scurt daca a fost asa.Iar faptul ca micul Titulescu tine foarte mult cont de parerile externe este evident inca de anul trecut din perioada de trista amintire a referendumului.Si nu conteaza pe faptul ca nu stim noi.Pur si simplu il doare-n cur.

  3. Florin Staicu April 7, 2013 at 2:57 pm #

    Daca parerile partenerilor externi ar fi expresia principiilor care ni s-au fluturat pe la nas inainte de "aderare" , n-ar fi nici o problema . Din contra . Necazul e ca aceste pareri exprima strict interesele acestor parteneri , interese care nu numai ca sunt ilegitime si vin in contradictie cu interesele noastre , dar intra in coliziune si cu principiile pentru care am semnat . Foarte pe scurt , parerile partenerilor pot fi rezumate in cateva concepte : cedarea suveranitatii , cedarea avutiei nationale , cedarea resurselor nationale , cedarea fortei apte de munca (cu precadere a celei calificate si supracalificate prin eforturi proprii) , cedarea proprietatii asupra pamantului , acceptarea a tot soiul de experimente economice si sociale devastatoare , ignorarea votului popular mai mult sau mai putin liber exprimat s.a.m.d. .

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: