Raspuns pentru alice.

7 Apr

V-am raspuns la postarea dvs. de azi, 07.04. dar nu a aparut pe blogul contelui probabil dintr-o cauza de internet.In aceasta eventualitate il redau mai jos:
Cred ca orgolios si oportunist este fiecare politician de categorie grea sau care vrea sa acceada acolo.Antonescu nu face nici el exceptie.In ce priveste punerea in discutie a formei de guvernamant va dau dreptate cu o mica obiectie: in opinia mea este necesara o perioada de cel putin doi ani pentru ca aceasta tema sa poata fi explicata pe indelete si fara patima populatiei.Pentru ca lumea sa cunoasca foarte bine notiunea de monarhie , sa se obisnuiasca si sa o accepte.Din pacate timpul e foarte scurt pana la toamna si nu cred ca se poate realiza.Dar e posibil sa nu treaca noua constitutie, din varii motive(lipsa de cvorum, sabotaj presidential sau opozitia populatiei fata de anumite prevederi) si sa mai existe o noua ocazie pentru optiunea intre republica si monarhie.
Abordarea dvs. fata de Tariceanu e mai corecta decat a mea.Iar exemplul cu filmul lui Chaplin ilustreaza foarte bine evolutia democratiei in tarile care pretind ca au asa ceva.
PS.Apropo de vanghelizare-becalizare mi-ati reamintit o chestiune pe care o s-o dezvolt pe blogul meu.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: