Premisele ascensiunii mitocanului.

8 Apr

Aparitia in spatiul public a ciudatului personaj Gigi Becali a insemnat, cu largul suport al televiziunilor doritoare de rating, un inceput al descatusarii  energiilor marlanesti ce zaceau latent intr-o buna parte a populatiei  acestei tari.Dupa 50 de ani in care oamenilor le era frica sa si respire, dupa 10 ani in care nu prea se dumirisera ei cum devine treaba, iata ca aparitia unui asa neam prost a reprezentat un punct de cotitura esential. Dintr-o data meltenimea si-a descoperit idolul care mai  era si patronul celei mai iubite echipe de fotbal din tara.Iar spectatorii de la fotbal se cam deosebesc de cei de la tenis .
Tendinta a avut echivalent si in lumea politica.Adevarul e ca populatia se cam saturase de politicieni care vorbeau scortos, cu limba de lemn.Se cam saturasera si de Nea Nelu, de arogantul Bombonel si de restul gastii.Dupa prestatia dezgustatore si total dezamagitoare a politicienilor Conventiei Democrate, dupa aroganta mosuletzilor taranisti care a depasit-o cu mult pe cea a lui Bombonel, o asemenea reactie de respingere a unui astfel de tip de politician si imbratisarea celuilat tip a fost normala.
Pe fondul alunecarii spre mitocanizare a societatii romanesti aparitia in prim plan a sperantei Basescu a fost un fenomen natural.Injura , dadea  capete-n gura, pronunta cuvantul “muie”, etc.In 2004 se cam convinsesera toti ca o asa atitudine este aducatoare de succes in politica. Cel mai clar semnal a fost metamorfozarea prostanacului care in campania pentru primaria Bucurestiului a incercat sa se transforme in ceva ce nu era in mod natural.A acceptat sa participe la o emisiune electorala cu Mitica de la liga unde incerca sa-i tina piept gurii spurcate a acestuia si i se adresa cu”nea Mitica, nea Mitica”.Spulberarea lui de catre un basel dezlantuit, vesnic blocat in proiectele lui maretze de catre consilierii psdisti a provocat un cutremur. Faptul ca a fost luat in serios de Nastase s-a vazut si in faput ca acesta a comis aceiasi gresala pe care a facut-o si prostanacu”: s-a coborat la nivelul baselului in mult prea multe imprejurari nerealizand ca el nu este natural intr-un astfel de rol, spre deosebire de marinar.
Ascensiunea baselului a continuat si dupa castigarea, discutabila zic unii,  alegerilor presidentiale. S-a intalnit marlania presidentiala cu marlania majoritatii votantilor.Caciulitza presidentiala, cizmele de cauciuc, explicarea elevilor ca nu-i nici o branza sa inveti prea mult ca sa ajungi sus, el fiind un exmplu viu, i-au crescut cota de popularitate.Probabil ca si afisarea alaturi de blonda de la Golden Blitz a contribuit.Ce mai, era idolul meltenilor. Si n-a avut concurenta din partea nimanui.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: