Un mic detaliu care ne scapa.

9 Apr

In plin scandal al numirii procurorilor basisti (de fapt a rotirii acestora intre ei), al micii “revolte” conduse de cuplul Morar-Haineala, al contrelor dure dintre infantil si Antonescu suntem pe cale sa uitam un mic detaliu: nu procurorii baga oamenii in puscarie.Ei doar intocmesc un rechizitoriu si cer unor judecatori ca X sau Y sa se relaxeze o perioada intr-un loc racoros. Cei care decid intrarea in puscarie sau ramanerea in libertate sunt judecatorii. Nu procurorii au motivat decizia in cazul Nastase dupa 5 luni.Sau, mai stii?? Nu procurorii au bagat-o la inchisoare pe nevasta lui Popovici care ,din cate se pare, este complet nevinovata. Este foarte adevarat ca procurorii  au fost utilizati in haituirea oamenilor politici  incomozi baselului.Este foarte adevarat ca au fost trimisi dupa oameni cu bibliile sau l-au luat la intrebari pe domnul chestor care a uitat ca el a fost facut chestor de semnatura reintromisionatului.Ba chiar au fost si surse de presa prin publicarea unor “stenograme” in publicatii prietene. Dar insanatosirea mult sperata a societatii romanesti nu trebuie sa evite si recalibrarea acestei categorii de bugetari .Pe langa inamovibilitatea demult castigata ar trebui sa existe si o lege a raspunderii lor.A raspunderii pentru cei care prin deciziile lor au distrus vieti omenesti si au vaduvit bugetul de stat alimentat de totii fraierii prin plata de daune impuse de instante internationale. Iar aceasta situatie absurda in care un complet al celei mai inalte instante din tara spune ca nu exista dovezi directe  dar hai sa-l bagam la bulau ca sa-l dam exemplu a existat datorita prezentei nocive , otravitoare a binecunoscutului personaj in fruntea statului. Si se afla acolo de 8 ani jumate. Parca nu-mi vine sa cred .Poate e numai un vis urat.

Advertisements

2 Responses to “Un mic detaliu care ne scapa.”

  1. Florin Staicu April 11, 2013 at 7:45 am #

    Daca privim cu atentie , s-ar putea sa descoperim in spatele acestui detaliu inca unul , si mai abscons . Oare de ce unii procurori si unii judecatori risca sa comita tot felul de porcarii , una mai vizibila ca alta ? Sa fie toti tampiti ? Sa fie oare chiar asa siguri pe ei incat sa nu le mai pese de nimic ? Nici macar de necunoscutele care ne pandesc in viitor ? Nu prea cred … Atunci ? Poate exista in prezent ceva care-i determina sa-si riste pielea ; ceva suficient de amenintator incat sa treaca instinctul de conservare intr-un plan secund … Cred ca dincolo de acesti anumiti procurori si judecatori se afla cei care detin informatii compromitatoare despre acestia si au si vointa , si stiinta si mijloacele sa le foloseasca in interese oculte . Astia nu sunt , in general , vizibili , si asta ii face si mai periculosi . … Mai cred ca atata timp cat aceste jigodii nu vor fi identificate , demascate si neutralizate , nu vom avea nici justitie , nici liniste .In alta ordine de idei , magistratii au devenit un fel de sacerdoti moderni . Ni se inculca ideea ca hotararile lor nu numai ca nu pot fi puse la indoiala , dar nu pot fi nici macar luate in discutie ! Ma umfla rasul ori de cate ori aud sintagma “nu avem caderea sa punem in discutie o hotarare judecatoreasca” rostita cu emfaza de oameni aparent normali … Nu avem caderea ?!? Da’ ce , suntem iloți ? Handicapati ? Ca hotararile definitive trebuie puse in aplicare e cu totul si cu totul altceva . … Cred ca voi dezvolta acest subiect .

  2. razvan coltea April 11, 2013 at 10:15 am #

    Arhiva SIPA exista si inainte de Morticia si reintromisionat.Probabil ca a existat o regula nescrisa prin care uzai de ea dar in niste limite.Cuplul de "reformatori" a dinamitat regula nescrisa si au folosit-o la greu.Dar nu arhiva-i de vina ci impricinatii care s-au crezut mai presus de muritorii de rand ajungand in final sa treaca instinctul de conservare pe plan secund.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: