O aparitie asteptata.

17 Apr

Daca pana azi nimicul putea fi considerat o forma oarecum abstracta, incepand de azi el este intruchipat de un om:Traian Basescu.In aceasta seara asta am inteles eu, printre altele, de la Adrian Nastase.Recunosc ca am avut anumite retineri fata de atitudinea sa post-detentie dar acestea mi-au fost inlaturate.Prima parte a interviului s-a desfasurat intr-o nota fireasca unei revederi cu prim-planul normala dupa perioada de 10 luni de absenta fortata. In a doua parte Nastase a punctat foarte clar, raspicat, ceea ce speram sa aud de la el.Ca aceasta condamnare este o razbunare politica, evidenta in opinia mea, ca prin ea Romania s-a supus singura unei umiliri internationale.Pardon, Romania a fost supusa umilirii de catre un scelerat razbunator si slugoii lui.Si ca in urma ei aceiasi Romanie nu s-a ales cu nimic ci numai cu cel mai bun prim ministru din ultimii 23 de ani dupa gratii. Pentru cine? Pentru a le face pe plac unor jigodii care , daca nu ne sunt dusmani declarati, nici prieteni nu ne sunt? Se pare ca da.
Alt element interesant al interviului a fost si usoara(evidenta dupa parerea mea) palma dupa ceafa trasa infantilului atunci cand Nastase a spus ca impunerea punctului cu neacordarea de gratieri individuale a fost un atac direct asupra suveranitatii nationale. Asa a si fost, ne amintim cu totii. In momentul in care a fost adus in discutie Basescu atitudinea lui Nastase a fost de dispret suveran, sugerandu-le decidentilor sa nu-l mai bage atata in seama pentru ca nu mai merita si sunt probleme mult mai importante pentru tara.Numirea procurorilor paleste in fata problemelor reale economice si , jap, iar o palma pentru coabitantul infantil.
M-am temut de faptul ca n-o sa aiba curaj sa faca anumite afirmatii despre proces si condamnarea sa in perspectiva dosarelor care-l asteapta la cotitura .M-am inselat si ma bucur pentru asta. Nu a evitat nici criticarea sentintei si nici afisarea dispretului fata de basel si Morticia Macovei sau Daniel Morar.Un dispret fin , de om cult.
Ca o concluzie pot sa spun ca Nastase si-a refacut o reintrare de mare om politic ce o sa aiba un cuvant greu de spus in perioada urmatoare.Este foarte posibil sa aiba o interventie la congresul la care a fost invitat.Este de urmarit cu mare atentie.In finalul interviului a spus ca el , ca om politic rational, nu doreste sa-i raspunda cu aceiasi moneda baselului.Poate el nu dar tanarul Nastase, cel din public, s-ar putea sa nu fie de acord. Si nici eu.Si mi-ar place sa vad si ziua in care presa o sa stea buluc in fata la Jilava asteptandu-l pe fostul “presidentte”.

Advertisements

11 Responses to “O aparitie asteptata.”

 1. Anonymous April 18, 2013 at 6:09 am #

  Mda.A fost bun. Clar, echilibrat, elegant.I-a lipsit totusi, ceva. Nu a lasat sa se intrevada vreo directie. Si ma gandesc ca poate nu o are. Da, a pomenit despre viitoarele proiecte, dar, ca in bancul cu batraneii bolnavi de altzheimer, parca mai era ceva…Despre Basescu, a punctat perfect! L-a terminat, ignorandu-l. Cred ca pentru asta s-a pregatit si si-a infranat pornirea (normala) de a reactiona altfel. E clar ca nu va fi vreo cotitura a istoriei la care sa nu-l astepte, doar ca sa-l mai arate asa cum e. Mai mult rau de atat nu ii poate face. Sau, asa cum in literatura universala, uitarea este pedeapsa suprema pe care un spirit superior o da derizoriului. Nastase e in situatia de a decide uitarea pentru Basescu, transformandu-l intr-un personaj hidos, despre care "mai bine sa nu vorbim". Cu succesuri!In rest, clarviziunea lui era necesara, dar nu cred ca va putea impune startul unei economii schiopa, chioara si violata pana la epuizare (scuze). De pe margine nu poti face nimic, mai ales ca Ala Micu s-a invatat sa mearga singur in picioare si nu-i nimeni pe langa el sa-i arate drumul.Dragnea? Nita??? Ivan? Zgonea?? Ii trebuie de urgenta un tatic cu viziune, iar orgoliul lui de acum il respinge pe Nastase.Alice

 2. Anonymous April 18, 2013 at 6:56 am #

  Uitasem:Nu a pomenit nimic de Crin Antonescu. A mentionat doar proiectul comun USL.Asteptam sa dea un semnal clar. O fi uitat…hm?

 3. razvan coltea April 18, 2013 at 7:19 am #

  Nu a dat un semnal clar pentru ca nu stie cum sa se pozitioneze.Inca. Sa nu uitam ca efectuarea stagiului la bulau pana in primavara i se datoreaza in primul rand infantiluilui care a acceptat o "restrangere a suveranitatii".Dar el este un om politic adevarat care gandeste in cu totul alti termeni decat restul faunei . Odata ajuns in fruntea bucatelor infantilul nu mai are nevoie de Nastase mai ales fiind si sprijinit de servicii sau de o parte a lor.Chiar si Nastase in compara pe basel cu o vulpe impuscata de pe care fug puricii. Puricii oprtunisti si in marea lor parte nelipsiti de inteligenta din servicii oare spre cine se vor indrepta:spre un Crin respins in mod brutal de un occident doritor de idioti utili sau spre micul Titulescu pe cale sa le intre-n gratii? Pe de alta parte o implicare directa in politica nu mai poate fi posibila pentru el macar pentru doi ani de acum incolo.Ramane de vazut daca o sa-l sprijine din umbra pe infantil sau o sa conlucreze cu Antonescu pentru plesnirea peste bot a occidentului care l-a dorit la inchisoare.Eu inclin spre a doua varianta.

 4. razvan coltea April 18, 2013 at 7:20 am #

  PS.Ieri vulpoiul batran si grasutz Chireac a scris un articol interesant in DC News.

 5. Anonymous April 18, 2013 at 12:11 pm #

  Nu sunt de acord. Nastase nu ar fi cerut gratiere, nici nu ar fi acceptat amnistie de la Antonescu. O data intrat in purgatotriu, a intuit ca asta trebuie sa faca, pentru spalarea imaginii lui. De altfel, a precizat si aseara. Ce mai, a fost tare: putin sentiment, putina ironie, putina aroganta(o duce romania mai bine..? ), putina intelepciune, putin sirop pentru doamne( scena cu mama). Condimentat perfect.Si nu inclin spre a doua varianta. Nici dvs. Sperati doar ca va fi asa, contand pe dispretul pe care l-ar incerca Nastase pt Ponta. Nu cred. Nastase ii datoreaza lui Ponta beneficiul din trocul cu Base. Am spus-o si pe blogul Contelui si mi-am atras injurii(…).Vom vedea in 13 mai, dupa proces.

 6. Anonymous April 18, 2013 at 12:22 pm #

  Interesant. Doar ca, din istoria recenta am invatat ca oamenii fara anvergura si viziune (de orice el) nu rezista in peisajul politic, iar Ponta e un baiat cu mari limite. Tot ce are el supradimensionat, este o mare ambitie. Nemasurata. Care l-a facut sa se plimbe de la un partid la altul, sa se insoare cu cine trebuie, sa creasca frumos ca bradul sub aripa slefuitoare a lui Nastase. Cand Nastase l-a comparat cu Titulescu( ati vazut scena?) a facut o gluma buna, intre ei, tigrii. Ponta era ca un soricel bucuros ca nu l-a mancat pisica. Apoi a fost folositor in concursul cu prostanacul la sefia partidului. Si uite ce-a iesit. Sa-l citez:"pe cine nu lasi sa moara…"-nu-i asa ca seamana tot mai mult cu Basescu?

 7. Anonymous April 18, 2013 at 12:36 pm #

  Comentez putin comparatia cu vulpea si puricii. In acest mod simplu, dintr-o fraza, AN a reusit sa-i trazneasca pe toti fara drept de apel: pe Basescu in primul rand, pe boc-blaga-udrea-preda1-preda2-ungureanu1-ungureanu2-baiatu cu usturoiul-macovei-berceanu etc.Mi-i imaginam ca pe niste purici disperati ca nu mai au ce parazita.Dar! ce ne facem cu fata tatii? Cui ramane? (Roxana Iordache facut "o pasiune" pt privirea ei inteligenta)Sincer, nici Andrei nu e vreun Goethe in peisaj dambovitean, dar pare ca vorbeste cu ideile lui. La el poticnelile se datoreaza tracului si neobisnuintei microfonului(asa cum l-a scuzat Nastase), nu prostiei cu breton.

 8. razvan coltea April 18, 2013 at 12:50 pm #

  Cam asa.Sper dar nu cred sincer. Si Bombo e un adevarat animal politic.Miscarile lui viitoare vor fi foarte gandite.Si sunt de acord ca dupa trocul cu Base n-o sa mai ajunga inapoi dupa gratii.Basca vizita baronesei care a transmis un mesaj de tipul :DESTUL!! pentru cine trebuia sa auda. Fata tatii e un monument al penibilului care pe deasupra se mai si baga-n seama.Beizadeaua Andrei macar a avut atata decenta.

 9. razvan coltea April 18, 2013 at 12:52 pm #

  Aveti dreptate.Problema e cu pozitionarea "prietenii stiu de ce!!". Daca l-au ales pe el e de rau.Pentru noi fraierii.

 10. Anonymous April 18, 2013 at 1:21 pm #

  Fata tatii nu se baga-n seama, porneste cu cheita. La faza asta, Tati e lipsit de simtul ridicolului si o sacrifica! Doar stie ce poama are. Chestia e ca nu mai are alte mijloace de manevra, portavocile lui din PE au tacut: Macovei, Preda, Ungureanu(puricii) in cautarea altui popas. Beizadeaua e crescut la alta scoala, nu la cea din port.

 11. razvan coltea April 18, 2013 at 6:03 pm #

  Problema e ca celelalte voci basiste erau mult mai credibile din punctul de vedere al lui vivi & co. Faza cu cheita e misto, azi am vazut-o si eu pe fiica marinarului performand la "brusel".Nici mie nu mi-a venit sa cred cand a bagat-o la-naintare in 2009 in conditiile in care stia de ce-i capabila .Plus ca ne-a luat de prosti si ne-a sfidat pe toti prin maniera in care a fost aleasa "independenta".Dar n-am vazut pe nimeni basicandu-se la inalta poarta din cauza asta.In schimb , ca s-a intamplat asta vara le-a putit rau de tot.Si, foarte corect, beizadeaua are cu totul alta educatie.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: