Reevaluarea tradatorului.

21 Apr

Mi-am aruncat o privire pe lista alesilor la congresul psdului.Cel care-mi zgarie retina este fainoshagul Ioan Rus, reprezentantul uneia dintre cele mai putin performante organizatii psd , alaturi de celalalt fainoshag Dancu.Readucerea lui intr-o pozitie oficiala de influenta dupa porcaria(tradarea) comisa in timpul referendumului denota linia pe care micul infantil doreste sa o dea acestui partid.Daca punem cap la cap acest fapt alaturi de prezenta la dreapata sa, normala pe undeva, a lu’ tata-socru artizan al mezaliantei pdlisto-pesedista din 2009 ne cam dumirim de ce se intampla tot ce se intampla in momentul de fata. Pe undeva este bine ca isi da arama pe fata foarte devreme ca sa nu-si mai faca iluzii prea multe totii naivii bine intentionati care au crezut si mai cred inca in bunele intentii ale glumetzului. Un alt tip dubios din punctul meu de vedere este onorabilul domn Dusa.Nu inteleg ce merite deosebite a avut pentru a fi numit ministru de interne anul trecut si acum al apararii.Mai mult, anul trecut dupa demisia lui Rus ca urmare a tradarii comise prin darea pe goarna a cifrei de 18, ceva milioane de alegatori si tinerea ascunsa a hartiutzei, nu prea s-a remarcat prin repararea prostiei ci , din contra, cu punerea batistei pe tzambal.
Concluzia mea este ca psdul condus de Ponta s-a indepartat total de mandatul primit de la pulimea votanta si ,sub masca unei aliante politice largi si a coabitarii, sa se apuce de executarea  manoperelor la care se pricep cel mai bine politicienii nostrii atunci cand se vad pusi in capul mesei cu bucate pentru 4 ani(in tampenia lor ei cred ca vor sta mult mai mult uitand experienta din 2004 sau mai proaspata evacuare cu suturi in cur a basistilor). Aceasta indepartare s-a efectuat rapid atat prin coabitarea minunata pe plan politic cu reintromisionatu'(ca reprezentant a gastii de ala brusel) cat si prin asmutirea SRI TV pe aliatul care l-a sprijinit in castigarea puterii. Doar ca, imbatat de aburii puterii,infantilul nu realizeaza ca el nu are anvergura politica a unui Nastase sau Iliescu.Ei pot fi caracterizati in multe chipuri , mai putin unul:n-au fost marionete.Ori prin tot ceea ce face infantilul imi dau seama pe zi ce trece ca este exact asa ceva, o marioneta in mainile unui grup mai mult sau mai putin vizibil pe care-l doare-n cur de binele tarii.Dar, pana la urma urmei asta se intampla intr-una de 23 de ani incoace.Ce este mai trist e faptul ca in decembrie n-am avut alternativa. Si nici acum nu avem. 

Advertisements

2 Responses to “Reevaluarea tradatorului.”

  1. Anonymous April 21, 2013 at 9:38 am #

    Mi-a recut prin cap un scenariu care ar explica tacerea lui Nastase din ultima perioada pe blog(relativa la tradarea lui Ponta), dar explica si hartuirea lui in inchisoare dupa 1 ianuarie.Sunt din ce in ce mai sigura ca baietii lui Sarbu au negociat in acest timp cu Nastase, cu toate mijloacele, predarea definitiva a partidului catre Ponta. Doar asa are sens tot circul pe care l-au facut procurorii la procesul privind eliberarea conditionata. Doar asa are sens declaratia de atunci a lui Dragnea (mi-e dor de AN), omu solicita postul de presedinte executiv…L-au incoltit pe Nastase, inclusiv cu prezenta Baronesei Nicholson(care a precizat ca miscarea din vara nu a fost constitutionala), au dat verde la eliberarea lui dupa ce a acceptat tot(i-au pus in fata inclusiv perspectiva procesului Zambaccian) apoi l-au adus la Congres sa oficializeze public: te iubim, dar adio!(asta pentru doamnele admiratoare din partid). Pentru toate aceste manevre l-au folosit si pe Nelu(care, in discurs a explicat clar succesiunea!). Chiar Ponta a spus vineri la tribuna o fraza: Vad ca liderii sunt mai aplaudati dupa(!) ce nu mai sunt in functie!Acum sunt siguri ca Adrian Nastase nu va mai emite nicio pretentie in viitorul apropiat(4 ani). In sfarsit, planul pus la punct de mai bine de doi ani a dat rezultate.1. crearea USL pentru legitimarea cererilor2. umflarea cu bani si sinecuri a grupului de la Cluj3. sustinerea, folosindu-se de PNL, PC si Antene a nemultumirilor populatiei4. numirea lui Ponta PM5. debarcarea (de forma) a lui Basescu,pentru a castiga alegerile si pentru ca, in viitor(se confirma acum) sa scape de "aliati"6. o data identificat adversarul unic din interior (Adrian Nastase), lucrat din greu la nimicirea lui. Paranteza: nu cred ca AN are aceleasi ganduri cu pustiul; a cazut intr-o capcana si l-a adus la tv, apoi, la congres.P.S. ma intreb cine a instrumentat, de fapt, condamnarea lui Nastase! Cred ca si el se intreaba.

  2. razvan coltea April 21, 2013 at 11:05 am #

    Corect, si eu inclin sa cred ca senatorul e pe cont propriu.E posibil sa asistam si la o demisie a sa din psd(a si spus-o cu ceva timp in urma).Scenariul expus este foarte credibil.Incerc sa dezvolt un pic ideea cu puciul.Lasand la o parte criza economica , debarcarea lui Ponta mai depinde si de pozitia a doua persoane.Prima e Bombonel.Tinand cont de ce ati scris mai devreme pare putin probabil ca acesta sa-l lucreze in mod serios si la vedere pe infantil.Ati spus si ca el a fost parte din trocul cu numirea procurorilor si inclin sa va dau dreptate.Cealalta persoana este Antonescu.Este foarte rau de gura si cel mai tare-n text dintre toti politicienii romani ai momentului.Dar conditia esentiala este sa se sparga uslul.Abia atuci pot apare voci serioase in psd care sa-i reproseze glumetzului faptul ca a fost distrusa singura creatie politica ce a adunat 60% din voturi.Pe langa vocea lui Antonescu sa nu uitam de Antena 3 care deja il ataca.Dupa rupere se va dezlantuii.Nastase jr. nu se ridica la inaltimea tatalui.Daca e foarte inteligent se pricepe foarte bina sa ascunda acest fapt.In ce priveste instrumentarea cazului sau avansez un scenariu:americanii si varfurile popularilor europeni.Un om inteligent, cu multa influenta si beneficiind de resurse apreciabile nu prea se incadreaza in tiparul "idiotului util".Si probabil a fost dat ca exemplu si pentru altii care nu sunt dispusi sa pupe condurii la inalta poarta.Sa nu uitam si de presedintele ceh Vaclav Klaus, un euro-ostil declarat care a fost destituit pentru inalta tradare cu cateva zile inaintea incheierii mandatului.Toate acestea ma duc cu gandul ca Nastase a comis in perioada cat a fost premier anumite actiuni care n-au ajuns la urechile marelui public si care au deranjat suficient de tare marii vectori de influenta incat sa-l doreasca la inchisoare.Unul din cele 11 puncte cam mesajul asta il trimetea:nu care cumva sa-l scoateti din cusca in care l-am expus.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: