Bomboana de pe coliva justitiei.

23 May

Din punctul meu de vedere subiectul oierului national era deja inchis.Omul a ratat din propria prostie ocazia de a le transmite bezele dintr-o tara fara conventie de extradare cu Romania.Dar o stire aparuta recent ma determina sa redeschid subiectul deoarece implicatiile sunt enorme si pe termen foarte lung.Este vorba despre stirea aparuta in “Jurnalul National” in care ni se aduce la cunostinta ca ideea achizitionarii unor terenuri in zona Stefanesti de catre armata a existat inca din 1952 iar decizia finala de achizitionare s-a luat in CSAT in 1997.Nu reiau toate detaliile deoarece sunt expuse pe larg in articolul cu pricina. Problema este de ce aceste amanunte au aparut abia acum, dupa ce doi dintre decidentii de la acea data au fost incarcerati. Explicatia este simpla: nici o clipa cei doi, unul fost ministru al apararii iar celalalt fost sef al Marelui Stat Major nu si-au putut imagina ca vor fi condamnati pentru o decizie adoptata de un organ de decizie colectiv asa cum este CSAT-ul, impanat de ministrii, consilieri de stat, primul ministru si avandu-l in capul mesei pe insusi presedintele si comandantul suprem al armatei si in urma unei documentatii consistente gandita de un colectiv stufos.Deciziile acestui organism sunt clasificate deci nu pot fi folosite in public.Iata ca dupa ce au fost aruncati la bulau unul dintre cei doi nu s-a mai considerat tinut de secretul de stat si l-a aruncat pe piata nemaiavand ce pierde.
Abia acum apare adevarata problema:completul de 3 al ICCJ i-a ACHITAT pe cei trei, in opinia mea de profan, pentru ca nu a existat nici un fel de proba solida care sa-i incrimineze.Banuieli, speculatii putem sa tesem cu totii, fiecare in functie de imaginatia proprie.Oprirea lui Becali la aeroport , plecarea precipitata a acestuia denota ca sentinta se stia dinainte, cam cum s-a stiut si verdictul sublimei curti constitutionale cu mult inainte de pronuntarea oficiala.Becali trebuia bagat la racoare din mai multe motive expuse pe larg in media. Ceea ce nu au luat in calcul co-pactizantii este ca, nemaiavand ce pierde, omul poate deveni periculos.Ceea ce s-a si intamplat umpland de cacao justitia la varf a tarii.Este aberanta o decizie de 3-2.Nici o clipa Babiuc nu si-a imaginat ca, de cateva zile fiind ministru, o sa i se puna in carca toata tarasenia.Ideea este ca trebuiau condamnati si tare mi-a teama ca nu doar ca sa dea bine la Schengen.Probabil ca cineva, poate mai multi, sa-si arate muschii, sa ne arate ca  ei sunt la butoane.Aparitia acestor elemente nestiute de nimeni pana in ziua de azi dar pe care judecatorii aveau obligatia sa le cunoasca si sa le judece in consectiinta(exista marturii ale multor persoane cu functii grele in domeniu) ne arata inca o data, daca mai era cazul, ca ceva e putred in Danemarca. Daca ce a aparut in ziar este real si eu dau ca in proportie de 99% asa e, o sa provoace un cutremur la varful instantei supreme. Este posibil sa apara si alte detalii ale unor alte afaceri.Sau poate nu daca vor fi gratiati cu maxima celeritate.Daca in cazul Nastase s-a banuit ca este o sentinta politica acum avem certitudinea.

Advertisements

3 Responses to “Bomboana de pe coliva justitiei.”

  1. Anonymous May 24, 2013 at 4:49 am #

    Nu te-ai gandit ca poate omul a fost pus la pastrare si reciclare, in perspectiva lui 2014?Va iesi cu mintea apretata si va varsa tone de dejectii in capul "fostilor colegi de partid" din penele. Daca as fi in locul lor, eu asa as da ordin. Ca sa nu avem surprize.

  2. razvan coltea May 24, 2013 at 6:59 am #

    Ba da, m-am gandit si chiar am sugerat-o in comentariile de la postarea "Atunci cand gura bate curu'". Iar Crin o sa fie principalul cal de bataie.Mai ales ca se precipita lucrurile in pnl odata cu ejectarea unei parti a aripii Moisescu-Chiliman. Defectarea superdeontologului nimeni in drum Iosca , mare jurnalist sub acoperire la Antena, o s-a coste si pe incantatoarea lui sotie dna.Tusa care s-a raliat si e gruparii tradatoare.Dealtfel este daca ca sigura si excluderea ei.Problema in cazul Becali, ca si in cazul Bombo, este ca a fost condamnat pentru ceva ce nu are absolut nici o sustinere prin probe indubitabile.Comanda politica pute de la o posta.

  3. razvan coltea May 24, 2013 at 8:32 am #

    Erata: data in loc de daca.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: