O aberatie.Periculoasa.

7 Jun

A trecut de comitzia constitutionala propunerea cu numarul  parlamentarilor de maxim 300 bucati. Chiar daca propunerea a fost facuta la vremea ei de hahalera nationala ca sa mai prinda cateva procente la prezidentialele cuplate ordinar cu un referendum pe fond nu este o idee rea. Aberatia abia de acum urmeaza si anume adaugarea la cei 300 a minoritatilor nationale altele decat ungurasii.Minoritati nationale?! 19 la numar? De unde Dumnezeu au rasarit in tzarisoara asta 19 minoritati care trebuie musai sa aiba un taietor de frunze in parlament? Multi dintre acesti parlamentari au nume neaose romanesti si am mari indoieli ca unii dintre ei cunosc vreo boaba din limba pe care sustin ca le este materna.Adoptarea acestei propuneri o sa creze o grupare care poate influenta decisiv soarta acestei tari in conditiile in care  o data cu disparitia previzibila a uslului se va ajunge la o relativa egalitate intre fortele politice. Daca-i adaugam si pe unguri care au un numar relativ constant de parlamentari, un grup monolit, situatia devine si mai periculoasa.
Acesta situatie nu este rodul imaginatiei mele bogate ci s-a putut vedea cum ,in decursul anilor, gruparea minoritatilor a facut propriile ei jocuri si s-a cam aliniat in siajul celor din fruntea bucatelor. Oricum, se poate ajunge la situatia in care soarta tarii sa fie decisa de 19 neica nimeni, reprezentanti ai unor populatii de cateva mii de oameni, fara nici un alt scop in viata decat sa infiga si ei un coltzisor in cascavalul scos la mezat o data la patru ani.Si, bineinteles, sa apere cu vitejie interesele minoritatilor pe care le reprezinta.

Advertisements

3 Responses to “O aberatie.Periculoasa.”

  1. Anonymous June 8, 2013 at 5:17 am #

    Aici eu vad o punere in acord cu referendumul pungasit al lui Basescu. Si , cu siguranta, ideea de a face totdeauna jocurile baietii cu epoletii.Ma crezi ca toata Uniunea Europeana functioneaza pe aceleasi "principii"? Ori ne ducem cu totii, de mana, ori cantam prohodul UE si ne vedem de "fundamentalismul nostru".

  2. razvan coltea June 8, 2013 at 12:11 pm #

    Alice, nu numai Uniunea Europeana.Uita-te la ce se intampla in SUA unde Obama, altfel un tip convingator de felul lui, a facut eforturi disperate de a explica ceea ce nu poate fi explicat. Incalcarea democratiei, a intimitatii fiecaruia in ultima instanta, exprima tendinta tot mai accentuata a varfurilor oligarhiei militaro-industriale de a-si subordona intreaga planeta, a a-si spori averile in batjocura celor care raman pe drumuri, de a indatora continente intregi prin inventarea banilor virtuali dati cu imprumut care n-au nici un fel de acoperire.Singura noastra sansa, exceptand imprejurari in care acest lucru ar pune in mare primejdie securitatea noastra ca tara, este de a iesi din aceasta cooperativa sinistra si de a ne pune in valoare ceea ce mai avem, respectiv resursele minerale si agricultura.Sunt adeptul unui fundamentalism romanesc, un fel de Romania"uber alles".Dar ne mai trebuie si conducatorii potriviti care sa ne conduca in aceasta directie.

  3. razvan coltea June 8, 2013 at 12:21 pm #

    PS.Erata:oligarhie financiaro-militaro-industriala.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: