O socoteala gresita.

17 Dec

Chestiunea este simpla de tot: daca shunteaza pnl-ul marele, imensul, giganticul, de factura cosmica psd va face o minialianta cu unpr+ppdd+pc+udmr astfel incat majoritatea sa fie absoluta iar cacatul sa aiba  motz.Ce scapa din vedere “strategii” fabulosului partid , aceiasi care au mosit alianta cu pdl-ul hahalerei in 2009 precum si jigodiile mercenare inregimentate sub pulpana varanului si a lui Ghitza este ca unpr a ramas aceiasi oaste de stransura care abia in ceasul al 13-lea a dezertat si s-a oplosit langa fratele mai mare. Iar partiduletzul antenelor, aceasta caricatura de partid ce nu depaseste in nici cel mai favorabil sondaj corect categoria”si altii” n-ar fi nici el la prima incercare de acest fel. De ppdd-isti nici nu merita sa mai bat in taste. Eram tentat sa cred ca , dupa Bombo, dupa malefilcul Vantu, dupa mai putin insemnatii Ioan Avram Muresan, Remes, acus-acus Fenechiu, Dragnea,  doar varanul mai ramasese de atarnat in panoplia de trofee  cu stagii la bulau ale celui care in mod cert tot acolo o sa ajunga si el mai devreme sau mai tarziu. Dar sunt gata sa pun pariu ca marele trofeu ce o sa fie asezat la loc de cinste in chiar centrul peretelui o sa fie un cap bonom, infantil, cu ochelari si un vag aspect de ursulet panda. Ati ghicit, despre glumetz e vorba. O majoritate parlamentara fragila care sa se sprijine pe tradatorii din unpr , vajnici colaboratori cu basea timp de aproape patru ani si care oricand, la ordin, vor intoarce armele precum si ungurii care la ordinul lui Orban vor vota cum “le dicteaza constiinta” il va matura rapid din fruntea guvernului pe infantil iar super partidul sau atomic o sa mai beneficieze de o binemeritata perioada de opozitie asezonata cu multe arestari si condamnari pe banda rulanta. Iar Baseaua nationala, acest uzurpator reintromisionat de catre jigodiile occidentale si de lasitatea adversarilor sai politici va ocupa un binemeritat loc de patriarh civil , va imparti dreptatea cum va vrea muschii lui prin intermediul unei marionete, nu importa cine o sa fie ea.Degeaba se va uita implorator micul infantil spre salvatorul Crin, cel care-i tinea spatele nu cu mult timp in urma atunci cand era manjit din cap pana-n picioare de acuzatiile de plagiat pentru ca n-o sa-l mai poata ajuta .Si asta pentru simplul motiv ca o sa fie debarcat cu suturi in cur de un partid de idioti lacomi pentru care ramanerea la guvernare, indiferent de pretul platit, o sa primeze.

Advertisements

2 Responses to “O socoteala gresita.”

  1. Florin Staicu December 18, 2013 at 11:23 am #

    Mai devreme sau mai tarziu , erorile se platesc . Presupunand ca Antonescu ar fi de buna-credinta (desi mie unuia mi se pare improbabil) , a gresit cand a inghitit galusca servita de Ponta in noaptea care a urmat alegerilor . Atunci ar fi trebuit sa puna piciorul in prag . Sub nici o forma nu ar fi trebuit sa gireze pactul de coabitare . Daca ar fi rupt atunci "uniunea" ar fi ramas exponentul celor mai multi din cei care au votat impotriva zbanghiului si ar fi avut o sansa la un viitor politic . Alegand s-o mermeleasca (ca sa te citez) , a pierdut si onoare , si credibilitate , si sprijinul oamenilor si in final va pierde si sprijinul partidului si viitorul politic . Dincolo de orice dizertatii docte si calcule politice meschine , a meritat ?

  2. razvan coltea December 20, 2013 at 1:28 pm #

    Intr-adevar, a gresit ca nu s-a opus pactului de coabitare, un document care nu-si avea sensul in contextul politic de atunci. Se pare ca a fost primul pas(cred ca am mai scris despre asta) catre crearea platformei proprii a lui Ponta sau a psd-ului de a-i shunta pe liberali in perspectiva alegerilor prezidentiale. Dar sunt convins ca o rupere a USL-ului la acel moment din ratiuni de onoare si credibilitate era practic imposibila iar toata lumea ar fi dat vina pe Antonescu pentru esuarea maretzului proiect politic. Asa , la momentul actual, se vede foarte clar cine este mai porc. Eu cred ca a fost nevoit ,nu atat din ratiuni proprii cat mai ales din ratiuni de partid, sa o mermeleasca. Oricum , toti vor plati un pret politic foarte mare pentru rahatul care se revarsa dinspre USL de vreo doua sapatamani. Si pentru mine este evident ca intreaga vina pentru rascrucea in care s-a ajuns o poarta Ponta, el si jigodiile aciuite in jurul lui.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: