Golgota umilintei.

28 Dec

Cu doua seri in urma, neavand nimic mai bun de facut si fiind  tarziu, butonam telecomanda.Pe CINEMAX rula un film italienesc despre un fel de politzai , nu era foarte clar daca erau jandarmi, carabinieri sau Dumnezeu mai stie ce.Baietzii se pare ca , din prea mult exces de zel si sovinism, alcatuiesc ceea ce s-ar putea numi “grup infractional organizat”.Una peste alta , aveau o boala cumplita pe imigranti si pe suporterii echipelor de fotbal si actionau in conseciinta.In acest minunat film pe care l-am urmarit pana la capat au fost prezentati si romanii: cersetori agresivi, betivi, care dupa ce au incoltzit un biet mulatru ce se plimba cu fiica lui si dupa ce au bagat groaza-n el, l-au determinat sa le dea bani. Dupa aceea ,cu maxima nesimtire, un imputzit de roman s-a pisat pe un copac din parcul unde au comis agresiunea, moment in care isi fac aparitia aparatorii dreptatii italieni.Practic  l-au bagat pe roman cu botul in propriul pisat si l-au obligat sa si adune pungi aruncate pe spatiul verde. Bineinteles, au asezonat filmul si cu celebrul caz Mailat-Giovana Regiani. Initial au spus ca este vorba de o tabara de romi dar ulterior, in timpul actiunii de evacuare, tziganoii italieni ii implorau sa-i scape de “romanii astia”.Ar fi incorect din partea mea sa pomenesc doar despre romani.A fost vorba si de niste albanezi dar care cerseau  pasnici, deloc obraznici, umili.Sfarsitul filmului are mai putina importanta, unul dintre italieni cedeaza psihic si-i da-n gat pe ceilalti .
Oare ce mesaj transmite un asemenea film macaronarilor privitori? Ura si dispretul politzailor au fost evidente doar in cazul romanilor.Si e vorba de peste un milion de romani care se chinuie sa castige un ban .Oare cum sunt priviti copii lor la scoala? 
Acum cateva cuvinte despre italienii care , cu ceva timp in urma, atunci cand economiile europene duduiau, au venit sa deschida sectii de confectii in oraselul unde locuiesc, orasel ce are traditie in acest domeniu. Peste 95% dintre ei aveau tziitoare tiganci.Dar nu se inconjurau doar de dansele ci de tot neamul tziganesc. Una peste alta trageau la minoritare precum mustele la cacat. Atunci se pare ca nu aveau nimic impotriva “romanilor”.
Nu vreau sa fiu in pielea romanilor din Italia.Este foarte adevarat ca, din varii motive, au ales sa plece si sa lucreze acolo.Si cei din Spania,  se pare ca depasesc milionul, sunt in aproape aceiasi situatie. Urati si dispretuiti. Si cu totii laolalta au trimis in tara atat de multe miliarde de euro cat toate investitiile straine la un loc.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: