Nedumerirea mea.

17 Jan

Cu cateva zile in urma am postat un comentariu pe blogul Contele de Saint Germain in care , cu trimitere la Nastase si Timoshenko, ma refeream la sindromul oalei cu miere si al conseciintei sale inevitabile-linsul pe degete. Acelasi lucru e valabil pentru orice persoana care , la un moment dat, se crede egalul zeilor.Nu face exceptie nici reintromisionatu’. De fapt, pornind de la nivelul educational specific fiecaruia, daca in cazul Nastase puteai sa ai o minima retinere ca ar  fi predispus la asa ceva avand in vedere ca a fost un personaj cu o inalta educatie, cercetator stiintific, in cazul baselului in mod practic nu exista nici o retinere.Omul a recunoscut cu propria-i gura ca a facut bisnita( contrabanda e un termen mult mai apropiat de realitate) , a fost rechemat in tara de la Anvers pentru niste suspiciuni vis-a-vis de niste deconturi in valuta, etc.Din punctul meu de vedere Nastase a gresit flagrant, desi nedovedit, in cazul “Matusa Tamara”. E greu sa explici unuia care nu se uita la meciuri de fotbal inecandu-se intr-un munte de semintze ca amarata aia de baba a strans ca o furnicutza peste un milion de coco numai ca sa moara impacata ca i-a lasat mostenire Bombonelului. A fost o operatiune clasica de spalare de bani si, tinand cont de sumele vehiculate ca avere dobandita -unele surse sustin un miliard de dolari- total inutila, un fel de picatura in ocean.Am mai spus-o, daca ofitzerasul carator de valiza a lui Bombo devenit ulterior mare om de afaceri cu proprietati in Caraibe , cu gemene si care si-a permis sa o angajeze pe post de lautar pe Patricia Kaas la aniversarea lor ca dupa aceea sa i-o traga ,pre numele sau Truica, are atatia bani ne putem imagina cati erau in valizele diplomatice pe care le cara pentru seful sau.
In cazul hahaleriei este si mai greu de inteles. A fost si inca mai este tatal tuturor golanilor din aceasta tara .Ma indoiesc ca n-a profitat la maxim de toate oportunitatile oferite de faptul ca a fost tartorul serviciilor, al parchetelor si justitiei in ansamblul sau, al tuturor smenurilor posibile si imposibile. A inceput cu golanii de mai mica anvergura ca sa-si faca mana.Sa ne aducem aminte de “rapirea din Iraq” si de gripa aviara.Da, exact, chestia aia simpatica in care numai la noi se declarau focare de infectie fara numar , se confirmau cu maxima celeritate de laboratoru’ lu’ peste din Londra(ca sa aflam dupa vreo 2-3 ani ca nici vorba de asa ceva) si s-au cheltuit 40 de milioane de euro pe apa chioara cu care se stropeau masinile. In aceste conditii mi-a greu sa pricep de ce s-a expus in halul asta bagand-o pe fi-sa in afacerea cu Gazpromu’. Normal ar fi trebuit sa se fereasca precum dracu’ de tamaie de orice legatura cu acest nume in conditiile in care a tzipat ca din gura de sarpe impotriva rusilor basca faptul ca , istoric vorbind, romanii nu-i iubesc absolut de loc pe rusi. Oricum fica-sa nu putea , fizic vorbind, sa pridideasca de intocmit toate contractele care ii erau trimise de institutii obediende-banci, dezvoltatori imobiliari etc. Atunci de ce mama dracului s-a mai lacomit si la banii Gazprom? Oare ca sa intareasca regula ca buturuga mica rastoarna caru’ mare?

Advertisements

4 Responses to “Nedumerirea mea.”

 1. Florin Staicu January 18, 2014 at 2:50 pm #

  La intrebarea ta raspunsul este simplu : lacomul , oricat de mult are , vrea mai mult . Chiar daca sta pe un munte de bani , ar fi in stare sa japcuiasca si banii de prajitura ai unui orfan , daca acesta ii scoate la vedere . E un blestem de care foarte putini dintre cei atinsi de lacomia patologica se pot scutura . Asa si cu zbanghiu' … Ia umflat fiindca i-au fost fluturati pe sub nas . Intrebarea este oare i-au fost fluturati intamplator sau cei care au facut-o au contat pe reactia lacomului ?

 2. razvan coltea January 18, 2014 at 9:19 pm #

  Faptul ca a umfltat lovelele denota ca cei care au contat pe reactia lacomului nu s-au inselat.Sau, poate , stiau exct ca vor face o oferta de nerefuzat? Cam ca oferta facuta prostanacului sa se relaxeze la Vantu?

 3. Florin Staicu January 20, 2014 at 7:43 am #

  S-au inselat intr-un singur punct , respectiv n-au prevazut ca povestea poate fi descoperita si exploatata mai repede decat au programat si in folosul altora … Dar accidente din astea de parcurs se intampla mereu .

  Ce ma uluieste este altceva : in pofida infractiunilor continuate si absolut evidente , nimeni nu se sesizeaza : nici politia , nici parchetul , nici paznicii statului de drept(i) din vest , nici opozitia . Incep sa cred ca gunoiul asta de zbanghiu este pedeapsa pentru asasinarea lui Ceausescu …

 4. razvan coltea January 20, 2014 at 6:39 pm #

  Probabil ca toti cei care ar putea sa se sesiseze si sa-i faca dosare au propriile lor dosare.Cei de dincolo se intreaba acum cu ce-au gresit ei in fata divinitatii de s-au trezit cu asa o hahalera in brate.Careia inca nu pot sa-i traga un sut desi utilitatea lui in acest ultim an de mandat si pe fondul acestor scandaluri se indreapta vijelios spre zero.Si, da, este o pedeapsa pentru noi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: