Nedumerirea mea.

17 Jan
Cu cateva zile in urma am postat un comentariu pe blogul Contele de Saint Germain in care , cu trimitere la Nastase si Timoshenko, ma refeream la sindromul oalei cu miere si al conseciintei sale inevitabile-linsul pe degete. Acelasi lucru e valabil pentru orice persoana care , la un moment dat, se crede egalul zeilor.Nu face exceptie nici reintromisionatu’. De fapt, pornind de la nivelul educational specific fiecaruia, daca in cazul Nastase puteai sa ai o minima retinere ca ar  fi predispus la asa ceva avand in vedere ca a fost un personaj cu o inalta educatie, cercetator stiintific, in cazul baselului in mod practic nu exista nici o retinere.Omul a recunoscut cu propria-i gura ca a facut bisnita( contrabanda e un termen mult mai apropiat de realitate) , a fost rechemat in tara de la Anvers pentru niste suspiciuni vis-a-vis de niste deconturi in valuta, etc.Din punctul meu de vedere Nastase a gresit flagrant, desi nedovedit, in cazul “Matusa Tamara”. E greu sa explici unuia care nu se uita la meciuri de fotbal inecandu-se intr-un munte de semintze ca amarata aia de baba a strans ca o furnicutza peste un milion de coco numai ca sa moara impacata ca i-a lasat mostenire Bombonelului. A fost o operatiune clasica de spalare de bani si, tinand cont de sumele vehiculate ca avere dobandita -unele surse sustin un miliard de dolari- total inutila, un fel de picatura in ocean.Am mai spus-o, daca ofitzerasul carator de valiza a lui Bombo devenit ulterior mare om de afaceri cu proprietati in Caraibe , cu gemene si care si-a permis sa o angajeze pe post de lautar pe Patricia Kaas la aniversarea lor ca dupa aceea sa i-o traga ,pre numele sau Truica, are atatia bani ne putem imagina cati erau in valizele diplomatice pe care le cara pentru seful sau.
In cazul hahaleriei este si mai greu de inteles. A fost si inca mai este tatal tuturor golanilor din aceasta tara .Ma indoiesc ca n-a profitat la maxim de toate oportunitatile oferite de faptul ca a fost tartorul serviciilor, al parchetelor si justitiei in ansamblul sau, al tuturor smenurilor posibile si imposibile. A inceput cu golanii de mai mica anvergura ca sa-si faca mana.Sa ne aducem aminte de “rapirea din Iraq” si de gripa aviara.Da, exact, chestia aia simpatica in care numai la noi se declarau focare de infectie fara numar , se confirmau cu maxima celeritate de laboratoru’ lu’ peste din Londra(ca sa aflam dupa vreo 2-3 ani ca nici vorba de asa ceva) si s-au cheltuit 40 de milioane de euro pe apa chioara cu care se stropeau masinile. In aceste conditii mi-a greu sa pricep de ce s-a expus in halul asta bagand-o pe fi-sa in afacerea cu Gazpromu’. Normal ar fi trebuit sa se fereasca precum dracu’ de tamaie de orice legatura cu acest nume in conditiile in care a tzipat ca din gura de sarpe impotriva rusilor basca faptul ca , istoric vorbind, romanii nu-i iubesc absolut de loc pe rusi. Oricum fica-sa nu putea , fizic vorbind, sa pridideasca de intocmit toate contractele care ii erau trimise de institutii obediende-banci, dezvoltatori imobiliari etc. Atunci de ce mama dracului s-a mai lacomit si la banii Gazprom? Oare ca sa intareasca regula ca buturuga mica rastoarna caru’ mare?

 

Advertisements

2 Responses to “Nedumerirea mea.”

  1. alice January 18, 2014 at 5:12 am #

    a vrut sa creeze aparenta de legalitate pentru traiul lipsit de griji al fetelor: una are slujba la Bruxelles, alta e notar si are contractele ei. A crezut sincer ca lucrurile nu vor ajunge aici. Avea bube atat de mari in cap, incat nu se gandea ca-i va trece cuiva prin minte sa se lege de maruntisurile Eba si Ioana.
    Adica ai dreptate: buturuga mica…

    • razvancoltea January 18, 2014 at 10:09 am #

      Exact.Este foarte adevarat ca notiunile de pesches,ciubuc , spaga, etc vin din epoca fanariota si sunt adanc inradacinate in subconstientul poporului roman.Aproape genetic. Partea amuzanta e ca toti pretendentii de spaga de la noi traiesc cu impresia ca ceilalti vor fi prinsi numai ei nu.Dovada vie o reprezinta si inregistrarile audio-video care au napadit televiziunile de cateva zile si unde , cu o superba inconstienta, oameni pe care a-i fi dispus sa-i creditezi cu inteligenta dau dovada de orice altceva mai putin aceasta calitate. Si in cazul famigliei prezidentiale lacomia si ideea ca n-or sa fie prinsi ii vor impinge la pierzanie.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: