Pentru linistea CTP-ului.

28 Jan
Acest mare ziarist a trait o revelatie pe care, in marea lui marinimie, ne-o transmite si noua si anume ca justitia a dovedit ca nu este basista data fiind condamnarea Monicai Ridzi la 5 ani de parnaie cu executare.Doresc sa-l linistesc pe distinsul ziarist si sa-i transmit ca justitia romaneasca este tot ca-nainte.Pai sa vedem de ce:
-pedeapsa de 5 ani cu executare este minimul , maximul fiind de 15 ani.Asta pe codul vechi sub care s-a desfasurat procesul.
-dupa codul nou care intra in vigoare peste cateva zile maximul de pedeapsa se reduce la 5 ani.
-in drept functioneaza principiul ca ,in materie penala, actioneaza legea cea mai favorabila deci noul Cod Penal pentru ca sub incidenta lui o sa fie judecat recursul la completul de 5.
– legea penala mai favorabila retroactiveaza.
-daca maximul de pedeapsa va fi 5 ani ne putem imagina ca minimul poate fi foarte usor 1 an cu suspendare sau p-aproape.
Concluzia mea este ca doamna Iacob Ridzi nu o sa faca nici o zi de parnaie dar nici nu putea scapa fara o condamnare cat de mica. Faptul ca noul cod penal o sa intre in vigoare de la 01 februarie se stia de foarte mult timp astfel incat procesul a fost amanat pana la aceasta data. In cazul lui Nastase celeritatea a fost ordinul de zi pe unitate.
Efectul de imagine s-a obtinut.Toata presa inteligenta din tzarisoara noastra a muscat-o copios. Monica a fost condamnata!! Oamenii simplii , pulimea, or sa zica :vai saraca, are si un copil mic, pacat de ea. Peste 5-6 luni o sa fie scoasa cu o condamnare cu suspendare dar n-o sa mai intereseze pe nimeni. Asta-i maretzia dreptului.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: