Ponta si Crin.Predictie.

30 Jan

Am presupus mai demult ca in PSD  exista o factiune importanta in afara celei care-l sustine pe infantil. Aceasta factiune este adepta zicalei” tacand si facand” si nu are in momentul de fata un lider care sa-i poata lua fata glumetzului si nici sa poata fi aruncat in lupta pentru prezidentiale. Recentele evenimente in care a fost implicat Ponta, incepand cu fuga intempestiva din calea Victoriei Nuland si culminand cu prestatiile sub orice critica din ziua accidentului aviatic cand facea ce stie el mai bine anume prezenta la un tocsou urmata de o chermeza la carciuma in timp ce doi oameni isi dadeau ultima suflare precum si o partida de basket simultana cu declararea codului rosu de viscol l-au umplut de ridicol. Adaugat la acestea si rezultatele sub orice critica pe toate planurile guvernarii dar mai ales cel economic i-a determinat pe acestia sa-l preseze in mod foarte serios.Fac aceasta afirmatie tinand cont de impacarea cu Crin survenita dupa intoarcerea din pribegia determinata de prezenta Victoritzei dar ,mai ales, de disparitia aproape totala a lu’ tata-socru de pe ecranele televizoarelor. Tata -socru care in ultimul timp suferea de o adevarata diarie verbala si o atitudine razboinica demna de o cauza mai buna vis a vis de Crin.
Am convingerea ca aceasta factiune doreste debarcarea infantilului. Insa o asemenea actiune este foarte riscanta atata timp cat cel care face nominalizarea la functia de prim ministru este impostoru’ de basel.In conditiile reasezarilor de pe scena politica , cu migrari masive catre UNPR, care, asa cum bine stim, nu are mari probleme de constiinta in a sari in ce barca le cade lor mai bine, cu un UDMR total controlat de Victor Orban , cu nemuritorii de la minoritati si cu un PNL iritat de atitudinea Pontei dar mai ales de presiunea constanta pusa pe el de toate bratele inarmate ale coabitarii  au foarte mari sanse de a se trezi din nou in opozitie. Deci debarcarea infantilului nu se poate face acum decat cu riscuri enorme.Ea o sa fie amanata dupa alegerile prezidentiale atunci cand altcineva o sa faca nominalizarea pentru postul de premier. Adica Antonescu. De aceea Parshivel a pus coada intre picioare si a dat asigurari ca acesta ramane candidatul USL.La presiune.
Observ in ultimul timp ca lui Antonescu i se creaza un culoar, o partie , pentru a fi pozitionat cat mai bine in pozitia de start pentru toamna. Evenimente foarte recente imi dovedesc asta. Gruparea de liberali  filo-pontista din guvern a primit lovituri foarte puternice: Radu Stroe a plecat cu suturi in cur iar scandalul Carpatica-Chitoiu ii trage pe linie moarta pe Radu Rusanu si pe pupilul sau , sotul doamnei interceptate. Poate chiar si condamnarea previzibila a lui Fenechiu il scapa pe Antonescu de niste obligatii pe care le are fata de acea grupare din Moldova(din care face parte si Chiuariu). Si este de asteptat o curatenie generala in PNL inaintea europarlamentarelor.
Acum cateva cuvinte despre prioritatile lui Crin: prima, de a o aseza pe nevasta-sa intr-o pozitie de castigator al unui loc de europarlamentar.Nu este foarte greu chiar daca, spre a nu bate la ochi , nu va fi cap de lista ea ci Renate Weber sau Norica. Un mandat de inca patru ani in parlamentul european o sa-i aduca o siguranta financiara suficienta in conditiile in care el a fost obisnuit cu un trai modest comparativ cu 99% dintre toti politicienii cu vechime din tara.Pentru asta n-o sa pregete in a face curatenia de primavara in partid eliminand toti colaborationistii cu infantilul.
Asa cum Varanul a mizat pe Ponta pentru a scapa de parnaie cred ca si uzurpatorul de calitati oficiale, guvernatorul reintromisionat , mizeaza pe Crin pentru aceiasi problema. Socoteli gresite pentru amandoi din punctul meu de vedere. Varanul a luat o tzeapa mare cu glumetzul iar lui Base nimic nu-i garanteaza ca  odata instalat la Cotroceni Antonescu n-o sa-l haituiasca . Dar nu are de ales. Antonescu este, oricum o dai si o intorci, mult mai putin jigodie imprevizibila decat Parshivel.
Antonescu mai are un avantaj fata de alti candidati la presidentiale: nu isi doreste decat un singur mandat. Asta iti creaza o marja de manevra foarte mare in sensul ca poti sa faci o serie de afirmatii care sa nu-ti atarne precum o piatra de moara la alegerile urmatoare si sa fi nevoit sa-l trimiti pe contracandidat la spa la Vantu sau sa-l pui pe Baconschi sa organizeze campionatul mondial de vot -viteza. Plus ca-ti ofera si o gramada de privilegii materiale si financiare la incetarea mandatului care, asa cum am mai spus, sunt arhisuficiente pentru un om nededulcit la purcoaie de bani.Plus ca isi termina mandatul la o varst cand inca te mai poti bucura de viata. Cu el presedinte gruparea nemultumita de prestatia infantilului si de faptul ca , tinand-o tot asa, n-or sa mai castige alegerile din 2016 o sa poata incerca o debarcare prin motiune de cenzura avand garantia, in urma sprijinului acordat lui Crin, ca acesta o sa faca  nominalizarea din randul PSD si al acestei grupari.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: