Drama unui pupincurist.

6 Feb

Pupincuristul cu pricina scrie la HotNews.E basist si-l cheama Tapalaga.Afirmatia anterioara este cumva pleonastica.Ieri a scris un articol in care-si urla disperarea .Nu ma pot abtine si reproduc un fragment:

“Partidul neinfiintat se naste cu chiu cu vai. Un grup de intelectuali finuti dau din coate sa prinda un loc cat mai in fata pe viitoarea lista de candidati la europarlamentare. Se sapa reciproc cu un zel demn de o cauza mai buna. Tara mica, mese putine. Partid mic, locuri si mai putine. Intelectualii cu obraz subtire se trezesc ca in numele lor vorbeste, de dimineata pana seara, cineva cu pile la seful statului, o dama ambitioasa. Partidul lor era de fapt pentru ea. Toti stiu asta, dar nimeni nu recunoaste.
Situatia e cu atat mai ridicola cu cat baietii mai stiu ca dama, ambitioasa cum e,  tinteste sus de tot, la presedintie. Vor trebui sa-i faca campanie. Nu le crapa inca obrazul, dimpotriva, par suspect de fericit in preajma ei. Singura cale onorabila de a scapa cumva de rusine si de ambitioasa dama ar fi sa accepte unul mai de soi sa candideze la presedintie. Pana acum n-au gasit client.
Ar mai fi apoi o problema. Intelectualii nu prea stiu cum sa-i dea de cap. Fiica presedintelui vrea inapoi in Parlamentul European. Si ea revendica un loc sigur pe lista atat de scurta ravnita de grupul de intelectuali. Cum partidul e cam mic, locul doi este foarte nesigur. Totul se complica.”

In peisajul bine populat cu pupincuristi al presei basiste personajul Tapalaga este singurul care a avut curajul , probabil izvorat din disperare, sa puna-n pagina un tablou de un ridicol sublim.De fapt putea sa rezume totul intr-o singura imagine in care intaia amanta a republicii era inconjurata de superintelecuali fini, demisionari, migrati la ordin catre Partzul Miscarea Lu’ Basel. Sunt curios daca adulatorii Fecioarei din Plescoi dimineata, in intimitatea baii, uitandu-se in oglinda simt un vag sentiment de scarba fata de ceea ce se reflecta . Si asta cu atat mai mult cu cat, asa cum remarca si distinsul jurnalist, nu prea au ce-si imparti: locul la “brusel” este deja antamat de beizadea iar blonda o sa se stearga cu dansii pe tocurile cui de la  pantofi  de cate ori va avea ocazia.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: