De ce Antonescu.Continuare.

18 Feb
In urma cu vreo doi ani si jumatate am avut o conversatie pe teme politice cu o colaboratoare , oricum inainte de castigarea alegerilor parlamentare de catre USL. Este o privitoare obisnuita a sticlei televizorului,  persoana normala si nu o maniaca a chibitzarii vietii politice precum subsemnatul.Am retinut o idee foarte buna care mi-a expus-o cu acea ocazie.Suna cam asa: din toti actorii politici importanti care s-au perindat dupa 1990 nu-i intelege decat pe doi dintre ei. Restul vorbeau atat de complicat, confuz, se invarteau in jurul cozii incat nu reusea sa-i priceapa  , se plictisea si se ocupa de alte activitati mai interesante.Cei doi erau Basescu si Antonescu. Pentru mine care despic firul in patru a fost o revelatie. Singurii care au reusit sa transmita un mesaj clar, concis , pe care sa-l inteleaga tot omul privitor la televizor au fost cei doi.Nea Nelu, Bombonel n-au reusit acest lucru.Nu-l pun la socoteala pe Vadim, este altceva.
Baseaua este la sfarsit de mandat.Mesajul lui,desi  percutant precum un picamer, nu mai trezeste de mult nici un fel de emotie in marea majoritate a privitorilor reusind in cel mai bun caz  starnirea unei  reactii de iritare, de respingere neconditionata. Antonescu este liderul capabil sa capteze atentia auditoriului printr-un discurs de cu totul alta natura decat  mitocania cu care ne-a obsnuit celalalt.Pentru alianta constituita pentru daramarea regimului basist, a camarilei care a sufocat tara, care si-a batut joc de ea, care strangea surubul pentru populatie concomitent cu indatorarea pe zeci de ani a aceleiasi populatii pentru a cumpara obligatiuni ale trezoreriei americane, a permite bancilor occidentale sa-si repatrieze fondurile si a construi terenuri de fotbal in panta a fost cel mai bun purtator de mesaj.  Sunt convins ca alocutiunea lui din Parlament atunci cand s-a votat suspendarea hahalerei  a avut o mare contributie in mobilizarea oamenilor la vot. La fel si afirmatia ca se retrage din viata politica daca ulterior reintromisionatu’ nu va fi demis. Ei bine, hahalera a fost demisa. Doua gunoaie americane, cativa rahati cu motz de la “brusel” , o erata ce a deturnat legea de aplicare a referendumului precum si 6 indivizi imbracati in  odajdii visinii au decis altfel.A, era sa uit:si lasitatea unui om de nimic ce se crede egalul marilor politicieni socialisti si-l are drept mentor spiritual pe bishonul lui Bush.
Ideea este ca aceasta alianta mamut de 80% in momentul de fata ar fi putut sa profite la maximum de aceste calitati de lider de opinie .Si fiecare sa iasa castigat si, cu putin noroc, si tara sa mearga mai bine.Nu s-a dorit. Orgoliile cretine si lacomia unora s-au pus de-a curmezisu’. S-a ratat sansa istorica a unei adevarate coalitii de uniune nationala.
Ce am scris mai sus este in completarea articolului “De ce Antonescu” din 27.08.2012.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: