"G". De la Gadea.Dar si de la gunoi.

3 Mar

Precum in copilaria noastra cand ni se explica despre Ceausescu care la procesul ilegalistilor s-a transformat din acuzat in acuzator , asa si Gadea, avandu-l pe Antonescu in emisiune, nu l-a chestionat jurnalistic ci a avut o lista de subiecte primita-n plic de la stapanii sai si care trebuia obligatoriu servita privitorilor postului. Nu conta ca subiectul principal a fost Antonescu si explicatile pe care le putea da.Ce a contat cu adevarat a fost faptul ca gunoiul de Gadea trebuia sa recite, pe un ton dramatic asemanator  perioadei tranzitiei de la filmul mut la cel sonor, un pomelnic de acuze la adresa acestuia .In fapt un rechizitoriu.Am asistat perplex la o emisiune in care “moderatorul” a avut rolul principal. Cam ca statistica unui meci de fotbal, posesia Gadei i-a fost net favorabila.Asta nu pentru ca Antonescu n-a vrut sa joace ci pentru simplul fapt ca nu i s-a permis. Nu cred ca am mai asistat vreodata la o emisiune televizata desfasurata in acest fel.Cred ca orice epitet adresat Gadei este inutil.Si-a dat masura intregii sale non valori, intregii sale nimicnicii.Cu toate astea consider ca, desi sabotat in permanenta, hartuit cu intrebari aiuritoare, Antonescu s-a achitat onorabil.Macar partial mesajul lui a putut fi receptat de cei pe care Antena 3 n-a reusit inca sa-i spele cu adevarat pe creieri.Pentru ca daca cineva poate sa ia in seama argumentele lor, adevarate sentinte fara drept de apel, atunci nu poate fi numit decat spalat pe creieri.Adica ceea ce sustin toate flasnetele basiste.

Advertisements

13 Responses to “"G". De la Gadea.Dar si de la gunoi.”

 1. Florin Staicu March 4, 2014 at 7:43 am #

  Am urmarit , pe sarite , circul . Gadea nu a surprins cu nimic , fiind in nota lui obisnuita de propagandist submediocru platit cu ora . Antonescu a fost intr-o usoara lipsa de forma . Badea , cabotin ca de obicei .
  Am notat o singura afirmatie a lui Antonescu , respectiv aceea ca regreta ca nu a iesit din USL la momentul semnarii pactului de coabitare … Are si de ce .

 2. razvan coltea March 4, 2014 at 4:56 pm #

  Ieri Gadea s-a intrecut pe sine.De fapt a fost apoteotic.Lipsa de forma a lui Antonescu s-a datorat(parere subiectiva) faptului ca se astepta la ce e mai rau din partea pocaitului.Nu s-a inselat.Azi, in Parlament, mi-a reamintit ca este acelasi Crin, “tare-n gura” , pe care-l voi sustine pana la alegerile din decembrie. Asta daca nu intervine ceva neprevazut in aceasta tzarisoara total imprevizibila.

 3. Anonymous March 4, 2014 at 4:58 pm #

  Exact. Doar ca ar trebui sa-si ceara si scuze fata de romanii pe care i-a inselat cautionand un an si jumatate toata mizeria…
  Alice

 4. razvan coltea March 4, 2014 at 5:21 pm #

  Pe undeva ai dreptate.Dar trebuie sa recunosti ca, asa cocota cum il gratulezi tu, a avut cantitatea de sange necesara pentru a-si da demisia in public, onorabil pana la proba bagarii la parnaie, si nu a mai asteptat a fie fugarit prin birouri precum “Mihaela , dragostea mea!” de care. intre noi fie vorba, cam uitase in intimitatea gipului care i-a adus pierzania.

 5. Anonymous March 4, 2014 at 6:23 pm #

  nu cred in buna credinta a nici unui politician.liberalii ar fi trebuit sa ramana la putere ca sa dovedeasca ca pot ……
  motivul iesirii de la guvernare este subtire….

 6. razvan coltea March 4, 2014 at 6:48 pm #

  Nu aveau cum sa poata.Prerogativele lor au fost amputate non-stop iar cei care au fost in jurul mesei prezidate de infantilil pe langa faptul ca s-au dovedit incompetenti s-au dovedit a si face parte din coloana a V-a(din punctul meu de vedere).Motivul iesirii de la guvernare este solid.Doar ca tardiv.

 7. Florin Staicu March 4, 2014 at 7:42 pm #

  Razvane , motivul invocat subzista din decembrie 2012 … De ce acum si nu atunci ? Nu cumva din calcule meschine gresit facute ? Si de ce crezi ca a afirmat cu gura lui ca regreta ca nu a iesit din USL la momentul semnarii pactului de coabitare ? N-as vrea sa ma repet , dar daca s-ar fi delimitat de Ponta la momentul producerii pactului (prin delimitat inteleg delimitat , nu vrajeli si piruete) , ar fi avut o sansa . Asa va pierde totul . In decembrie 2012 si-a pierdut onoarea si credibilitatea , acum a pierdut guvernarea si sefia Senatului , in urmatoarele luni va pierde conducerea partidului si va candida la presidentie eventual ca independent . Prin urmare , chiar are ce regreta … Pacat . Ar fi putut fi .

  @ Alice
  Scuzele ar fi si tardive si absolut inutile .

 8. razvan coltea March 4, 2014 at 8:04 pm #

  Eu cred ca daca s-ar fi delimitat in acest sens in decembrie 2012 ar fi fost scos drept singurul vinovat pentru esuarea proiectului politic USL pentru care au pus stampila 60% dintre cei care care s-au urnit din case spre sectiile de votare. Pierdea sustinerea partidului care s-ar fi considerat tradat datorita orgoliului nemasurat al liderului sau in conditiile in care alegerile prezidentiale erau peste doi ani lungi, taman in decembrie 2014.Sustinere bazata nu pe doctrina liberala ci pe acces la ciolan.Asta e. Incepand cu un asemenea moment ar fi fost considerat un visator, un luzar si tratat ca atare atat de ceilalti factori politici cat se de formatorii de opinie printre care cel mai credibil, la acel moment, era Antena 3. Un formator profund interesat datorita Varanului, fapt dovedit ulterior. Chiar presupunand ca PNL-ul l-ar fi urmat neconditionat intr-o asemenea aventura rezultatul ar fi fost cam cel de azi, adica aducerea UDMR la guvernare, basca PPDD care atunci avea 15% in parlament condus fiind de un bufon penibil sau, mai rau, anticipate care, pe fondul unei dezamagiri , perplexitati a electoratului, poate ni-l aducea pe reintromisionat prin intermediul unei marionete la butoanele guvernarii.Iar daca acum mai are o sansa pe post de candidat independent, atunci doar ar fi starnit zambetele mogulilor si sustinerea noastra , a celor putini, dar insignifianti in comparatie cu pulimea manipulabila prin intermediul galetzilor si a unor indivizi gen Darius Valcov care incolona oamenii pentru a merge la vot.

 9. Florin Staicu March 5, 2014 at 6:46 am #

  Tu ce-ai fi spus daca ar fi denuntat alianta cu Ponta daca acesta nu renunta la semnarea pactului “de coabitare” ? Eu l-as fi admirat si poate chiar l-as fi votat cu prima ocazie . Chiar si oamenii simpli ar fi inteles , daca nu altfel , macar instinctual , ca gestul ar fi fost unul legitim si onorabil . In loc de asta , dupa ce au cersit voturi promitand starpirea ciumei portocalii , ce-au facut ? Au batut laba cu tartorele potocaliilor ? Crezi ca cei pe care tu ii numesti pulimea , oricat de tampiti si de spalati pe creier ar fi , nu au inteles sau au simtit ca au fost trasi pe sfoara crunt de tot ?

 10. razvan coltea March 5, 2014 at 11:03 am #

  Alte argumente in plus fata de cele de mai sus nu prea am.Referitor la pulime si la cat de trasi pe sfoara s-au simtit ei o sa avem in curand un barometru:europarlamentarele.Iar daca asistatii social, aia care fac coada la galeti si la pungi cu faina vor vota la greu PSD-ul abia atunci ne vom da seama daca trasul pe sfoara i-a afectat sau nu.Pentru ca, din pacate, marea masa a votantilor PSD sunt precum tancul sovietic.Mergand pe logica ta ar insemna ca toti cei care s-au simtit trasi pe sfoara sa voteze orice altceva decat “aceiasi mizerie”. Astept cu mult interes sa vad cum vor intra masiv in parlamentul european neafiliatii politic si, mai ales, euroscepticii. Dar tare mi-e teama ca nu va fi asa.

 11. Florin Staicu March 5, 2014 at 1:51 pm #

  Am retinut argumentatia ta si intrebarea nu privea partea argumentativa , ci se referea pur si simplu la ce ai fi spus/simtit tu daca Antonescu ar fi facut ceea l-ar fi obligat onoarea sa faca . L-ai fi dezaprobat ? L-ai fi aprobat ? L-ai fi admirat ? L-ai fi dispretuit ?
  E adevarat tot ceea ce afirmi in legatura cu marea masa a votantilor , dar nu uita ca exact acei votanti au dat frisoane “clasei politice” in 2000 , cand au votat peste 33% dintre ei cu Vadim … , si asta in conditiile in care toti in par s-au coalizat impotriva acestuia , inclusiv la numararea voturilor . Iti amintesti ce jale si durere era prin studiourile electorale intre cele doua tururi ? Iti amintesti motivele care au condus la situatia respectiva ?

 12. Anonymous March 5, 2014 at 2:42 pm #

  @Florin, corect. Omul a inteles abia acum ca pierde “in aranjamente”, de faptul ca prin acceptarea coabitarii nu l-a interesat ca pierde la imaginea publica nici ca i-a pasat. Cand a pierdut, pe fata, suportul psd, abia atunci a reactionat. Tare-n gura
  Alice
  Comentariul din 4 martie, ora 10,43 nu-mi apartine. @Anonimus, sunt de acord doar cu prima parte a comentariului tau: nici eu nu cred.

 13. razvan coltea March 5, 2014 at 6:22 pm #

  @Florin,
  Daca-mi pui intrebarea asa e alta socoteala.Normal ca in sinea mea l-as fi aprobat si l-as fi admirat fara rezerve pentru un asemenea gest de demnitate si de curaj. Dar n-as fi putut-o sustine public, de fapt n-as fi incurajat-o tocmai din motivele deja expuse.In nici un caz nu l-as fi dispretuit. Dar considerentele de “real politik” tot alea ar fi ramas.Nu i-ar fi folosit la nimic o asemenea decizie la un asemenea moment.Nu uita ca Vadim a intors pe dos tot jocul politic intr-o singura luna de campanie electorala in care , tare-n gura si cu ceasul pe pupitru donat copiilor care nu pot participa la vot, i-a facut tzandari pe toti ceilalti in frunte cu Nea Nelu.Nici azi nu putem baga mana-n foc ca nu a fost o imensa masluire a rezultatelor in conditiile in care ,atat pe plan intern cat si extern, toti si-au dat mana impotriva lui.Imi amintesc perfect motivele care au dus la situatia respectiva.Dar acele motive nu s-ar fi regasit in perioada cand Crin ar fi putut face un gest extrem.
  @Alice,
  Ai dreptate.Si , iarasi corect, omul e tare-n gura. Deci periculos.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: