Zambetul impaciuitoarei fapturi.

5 Mar

Ati remarcat zambetul ce i se-ntiparise pe fata brazdata de vanturile marilor si oceanelor precum si de matrafox a reintromisionatului? Unii au presupus ca un telefon primit de la unul dintre licurici ar fi dus la compromisul-armistitiu ce a permis intonarea imnului si depunerea juramantului.Eu, in schimb, sunt de parere ca acceptarea de catre infantil a unui nou program de guvernare si a unei noi asumari in parlament sub sabia lui Damocles a curtii constitutionale are o cu totul alta insemnatate.Practic s-au intamplat doua chestii:
-unu: ca asta legitimeaza PNL-ul ca partid de opozitie .Existenta unui alt program de guvernare , cu toate explicatiile date de glumetz ca este 95% al USL, atata timp cat el va cuprinde si revendicarile UDMR, nu mai este aceiasi Marie.Deci nu mai poate face trimitere la PNL zi de zi ca la un fel de coautor .
-doi: ca oficializeaza o guvernare ce-i are la brat cu PSD-ul (basca satelitii) pe cei care, la ordinul hahaleriei si al intimului sau prieten Orban, au stat acasa si au impiedicat atingerea pragului nebunesc cerut de curte pentru validarea referendumului.In nici un caz  nu o sa aiba cum sa poata fi confundata cu coalitia anterioara.
Aceste doua elemente vor cantari foarte greu in campania electorala care , de facto, a inceput odata cu demisia spectaculoasa a lui Antonescu de la tribuna. Miza acestui razboi surd este , in opinia mea, nu cine rupe primul alianta(astia fiind liberalii, dar cu temei) ci conseciintele pe care le vor trage cei care se vor incardasi cu UDMR-ul.Iar cei care au comis-o sunt lacomii pesedisti.Este greu de crezut ca dupa doi ani de impotentza guvernamentala dintr-o data noul guvern infantil va face rahatul bici , ba mai mult, sa si trozneasca.
Pe de alta parte s-a tot vorbit ca baronii pesedisti au fost profund sictiritzi de componenta noului guvern.Pun pariu ca cea mai mare presiune la care va fi supus infantilu’ nu de catre tanara harvardista ci de baietzii aia adevarati, Oprisan ,Mazare, Dragnea, etc. o sa fie o asumare barbateasca, rapida si decisiva, a legii amnistierii in conditiile in care o gramada de vip-uri se indreapta voiosi spre parnaie sau deja se afla campati acolo.Iar cel care o sa duca presiunea spre cote paroxistice este Varanul.Pai va imaginati ca daca unul ca Gica Popescu , simbol national, fost capitan al Barcelonei, cu cerere de la procurori de pedeapsa cu suspendare , a fost condamnat cu executare, cam care va fi soarta Varanului? Ghici ghicitoarea mea? Ori acum infantilul’ nu mai poate sa dea vina pe Crin ca s-a opus.La revedere!! Nu mai poate invoca nici cel mai mic pretext, nici macar de dimensiunea unui penis de furnica, in acest sens. Si atunci lose-lose.
Vin vremuri grele pentru bietul baschetbalist.

Advertisements

13 Responses to “Zambetul impaciuitoarei fapturi.”

 1. Anonymous March 6, 2014 at 9:12 am #

  Şah se poate juca în două feluri. Există, desigur, jocul de strategie, cu mutări atent chibzuite, desfăşurat pe îndelete, în care calculul strategic ţine seama de posibilul răspuns al adversarului, anticipând mutări, socotind variante, născocind cu subtiliate capcane neaşteptate. E ceea ce ar trebui să fie cu adevărat jocul de şah. Mai există însă şi un alt mod de a juca, mult mai frecvent întâlnit decât am fi tentaţi să credem: jocul ghiolbănesc, “pe luatea”, în care nu mai supravieţuieşte niciun fel de strategie.

  Ceea ce se întâmplă acum în România nici nu ştiu dacă are vreun fel de legătură cu şahul, dar e un fel de joc “pe luatea”. Cotonogeala la sânge, reacţiile impulsive, răcnetele, ameninţările, huiduielile, piedicile şi îmbrâncelile nu mai urmează un desen logic, calculul strategic e doar improvizaţie, iar haosul nu mai e doar aparenţa ci însăşi substanţa.

  Chibiţii, năuci, dar pătimaşi, rostogolesc indulgenţe către propria echipă şi anateme către “adversar”. La fel de ilogic, în răspăr cu decenţa şi orice sistem de valori, dar în perfect acord cu “jocul pe luatea”: jos ai lor, sus ai noştri. Principiile sunt impedimente, interesul naţional ducă-se – ce e aia?

  Lipseşte reprezentarea corectă a ceea ce se întâmplă, totuşi. Pentru că înca sunt mulţi cei care confundă încăierarea asta de ghiogari cu altceva. Miza a tot ceea ce se întâmplă acum şi tot restul mizeriei pe care o vom mai avea de traversat în acest an e reprezentată de alegerile prezidenţiale. Atât. Pentru că, precedentul Băsescu a devenit noul standard, viitorul preşedinte al României va fi stăpânul ţării, un fel de Dumnezeu, care va face tot ce-l taie capul, de la numiri de miniştri până la eternele geamparale cu serviciile şi justiţia. Asta e miza. Niciunul dintre cei interesaţi de Cotroceni nu aspiră să devină viitorul preşedinte al unei ţări de al cărei bine trebuie să se ocupe, ci viitorul Băsescu. Iar nouă asta ni se cere să votăm ( că de ales nu e cazul!): cine va fi viitorul Băsescu dintre actualii smardoi? Despre asta vorbim.

 2. razvan coltea March 6, 2014 at 1:42 pm #

  Foarte corecta analiza dvs. Asa este, miza este urmatorul Basescu in conditiile in care o noua constitutie este foarte greu, daca nu imposibil, de adoptat intr-un viitor previzibil. Si asta nu numai pentru faptul ca , de fapt, nu se doreste de catre nici una din parti amputarea prerogativelor actuale dar nici nu prea cred ca se vor aduna nici cei 30%.
  PS. As fi recunoscator daca o sa puneti in viitor un mic pseudonim sub postarile dvs.

 3. razvan coltea March 6, 2014 at 1:45 pm #

  Cumva Moshe? Daca da, ma simt profund onorat.

 4. Anonymous March 6, 2014 at 2:39 pm #

  Draga Razvan,
  Ma felicit inca o data pentru faptul de a-ti fi facut remarcat blogul lui Rabbi. Vad ca naste prozeliti. Ar fi intradevar onorant sa fie el insusi si nu vreun admirator.
  Mi se pare insuficient sa-l felicit de fiecare data pentru articol. Dar ar merita: e inteligent, clar, spumos, intr-un cuvant, talentat.
  Alice

 5. Florin Staicu March 6, 2014 at 4:02 pm #

  Desi captivanta , expunerea d-vs. sfarseste intr-o concluzie care mie unuia mi se pare , dintr-un motiv cat se poate de banal , improbabila : in actuala menajerie politica nu vad vreunul asemenea sau macar asemanator zbanghiului de la Cotroceni . Pot dezvolta ideea , dar presupun ca nu e cazul .
  In afara de asta , ar mai fi cel putin doua amanunte de avut in vedere (prozaice si astea) :
  – viitorul presedinte va evolua intr-un context si o etapa probabil foarte diferite de cele pe care le lasam in urma ;
  – consideratiile d-vs. cu privire la politicieni , la chibiti si la aspiranti sunt aplicabile , cu foarte usoare ajustari , intregii perioade postsocialiste .
  Admit insa ca este posibil sa asistam la tentative .

 6. razvan coltea March 7, 2014 at 8:27 am #

  Drept dovada ca-l citesc in continuare. Ce-i drept, nu toate articolele lui ma dau pe spate. Cel din care ai facut copy-paste e foarte bun. Altele , cele poetice, nu ma prea pasioneaza.Probabil ai vazut ca mai si comentez din cand in cand.Oricum , omul e talentat.

 7. razvan coltea March 7, 2014 at 9:00 am #

  Oricum, consider ca am suficient simt al umorului. Cursa intinsa o apreciez cu zambetul pe buze.Pe tine nu m-as putea supara niciodata pentru ca dintre toate doamnele care comenteaza pe blogul contelui ramai febletzea mea.

 8. Anonymous March 8, 2014 at 3:48 am #

  Razvan,
  repet: nu am postat eu citatul din Rabbi
  Alice

 9. razvan coltea March 8, 2014 at 9:14 am #

  Imi pare rau ca te-am banuit.M-a indus in eroare postarea ta din 06.03.Restul ramane valabil.
  PS.Cumva-cumva trebuie sa instalez un programel care sa poata arata IP de pe care se posteaza.Poate o avea si blogspot dar nu-l stiu eu.
  PS1. :La multi ani pentru 8martie.

 10. Florin Staicu March 8, 2014 at 10:13 am #

  Iti recomand StatCounter . Pe pagina lor gasesti instructiuni detaliate despre instalare si mod de folosire .

 11. Anonymous March 8, 2014 at 3:05 pm #

  Razvan,
  Uite un citat dintr-un comentariu proaspat, cu referire la alt subiect:
  “Romania silita la “Intoarcerea Armelor” ?!? Noul NATO este de fapt o Cacialma prin care au fost luate cu japca toate tarile foste socialiste pentru a fi folosite drept carne de tun, piete de desfacere si experiemente “domocratice” pentru imbecilii aroganti din PE. Cel mai edificator exemplu este umilirea oficiala a romanilor si bulgarilor care nu se bucura nici macar de dreptul elementar de a munci in perimetrul UE. Resursele naturale ale Rusiei trebuie obligatoriu sa fie in mainile corporatiilor multinationale pentru a se edifica globalizarea si guvernul mondial. Canada a fost vinduta corporatiilor multinationale de catre guvernul conservator al carui premier Stephen Harper se comporta ca un asistent al premierului israelian Bibi Nethanyiahu. Edward Snowden a fost o lovitura letala pentru administratia Obama. Vladimir Putin a intrat in posesia “Planurilor de Razboi” ale US si a actionat in timp util pentru reasezarea in dispozitiv a arsenalului militar al Rusiei pentru un eventual showdown al NATO. Obama trage de timp pentru ca nu doreste nici in ruptul capului sa impartaseasca soarta lui Saddam ori Gadhafi. Va fi Razboi ? Categoric DA ! Va fi un razboi proxi la inceput in care vor fi sacrificate noile membre NATO si Turcia dupa care va incepe Armageddonul. “, semnat Albert Keller…
  Multumesc pentru urari! Sa aveti si voi o primavara frumoasa!
  Alice

 12. razvan coltea March 9, 2014 at 12:42 pm #

  @Alice,
  Rezonanta numelui autorului ma pune un pic pe ganduri,E posibila orice varianta dar “Obama trage de timp pentru ca nu doreste nici in ruptul capului sa impartaseasca soarta lui Saddam ori Gadhafi” cred ca este mai mult decat exagerata.Obama nu este de capul lui, este o simpla marioneta in mana marii finante americane.Sau, asa cum am invatat noi pe vremuri, a complexului militaro-industrial, a oligarhiei financiare americane cu solida sa componenta de sorginte evreiasca. Ca cei de la PE sunt niste imbecili aroganti este evident.Oricum , subiectul este foarte interesant, Florin a inceput o analiza asupra a ce se intampla in Ukraina si cred ca ar merita aprofundata.
  Defectarea lui Snowden a fost o lovitura crancena dar s-a scurs timp suficient pentru ca planurile de razboi americane sa fie regandite.Si este greu de crezut ca o sa izbucneasca o conflagratie mondiala din cauza Ukrainei.Pur si simplu va fi impartita in state mai mici, cu o trecere rapida a Crimeei in componenta Rusiei(fiind de fapt teritoriu rusesc).Cam pe modelul Yugoslaviei.Eu nu-mi fac nici cea mai mica iluzie ca in caz de deranj serios noi sau bulgarii vom fi aparati de NATO. Si rolul nostru in istorie a cam fost de carne de tun in toate razboaiele.
  @Florin,
  M-am chinuit toata dimineata sa pun StatCounter.Din doua una:ori sunt nepriceput, ori sunt nepriceput.Poate reusesc pana diseara.

 13. Florin Staicu March 9, 2014 at 5:02 pm #

  Cine-i Rabbi imi pot inchipui , dar cine-i Albert Keller ? In legatura cu ceea ce sustine , ma indoiesc ca vreo fiinta omeneasca poate anticipa si planui evolutia umanitatii mai ales pe perioade de timp mari . E aproape imposibil de anticipat care va fi cursul unei partide de sah , care se joaca intre strict intre doua persoane , pe 64 de pozitii si cu numai 32 de piese , daramite cursul umanitatii … Este probabil insa sa existe la nivelul unor organizatii oculte anumite scopuri in virtutea carora se incearca influentarea oportunista a evenimentelor . In aceasta ipoteza este evident faptul ca respectivii rateaza sistematic .
  Concluzie : este absolut imposibil de anticipat cum vor evolua lucrurile in Ucraina . Exista scenarii posibile , vreo doua chiar probabile , dar certitudinile sunt excluse . Personal inclin sa exclud razboiul din cel putin doua motive : lipseste motivatia ideologica si toate partile stiu ca un razboi in aceasta parte a lumii NU poate ramane zonal .
  PS Daca vrei , te pot ajuta sa instalezi programul . Trebuie sa-mi spui numai unde te-ai impotmolit . Foloseste mailul .

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: