“Sa facem poze cu maimutza!”

20 Mar

Obama, acest Ponta al Americii, un infantil ceva mai batran si mai cretz, a anuntat super-sanctiuni impotriva Rusiei din buza helicopterului . Nu din Biroul Oval , nu intr-un comunicat in fata presei staransa ciopor la Casa Alba sau de la tribuna Congresului. A anuntat sanctiuni cu regretul ca , asta e, o sa fie si pierderi economice pentru cei ce se opun Rusiei.Dupa aia s-a urcat si s-a carat.Spectaculos.Ca doar d-aia e cel mai puternic om al planetei. A, era sa uit, si pentru ca “Yes, we can!”.
Seara, o adunatura de impotenti, vreo 27 la numar s-au adunat si dumnealor ca sa dezbata problema Crimeei. Cam nasol cu sanctiunile si voi reveni imediat la chestiune.Dar cea mai mare sanctiune, sfidare suprema la adresa Putinului si , in acelasi timp, mesaj de sprijin catre amputata Ukraina si o Republica Moldova care le implora sprijinul, a fost asezarea hahalerei noastre, a reintromisionatului, a guvernatorului lor langa superdemocraticul separatist flamand Van Rompuy. Chiar in mijlocul gashtii.Iar maimutza noastra era transfigurata de bucurie.O poza-simbol al neputintzei asa-zisei Uniuni Europene.
Revin la sanctiuni.Nu ca rusii n-ar merita o gramada.Dar sunt curios cum or sa treaca iarna tarile (nu e vorba de Romania) care depind integral de gazul rusesc.Sunt curios cum o sa se mai descurce Renault care are o fabrica mare in Rusia.Sau Germania care se pare ca face un profit anual de zeci de miliarde de euro din colaborarea cu Rusia.Sau orice alta tara care are mari investitii acolo. Deci povestile cu ce mari sanctiuni i se vor aplica Rusiei sunt exact ca-n zicala romaneasca:orice minune dureaza trei zile.Pe parte cealalta amenintarea Rusiei ca nu vor mai acorda sprijin in dosarul nuclear iranian in mod cert i-a facut sa se cutremure de ras pe urmasii lui Israel care abia asteapta o blocare a procesului de monitorizare a iranienilor.Si ei, in mod efectiv, se pise pe parerile rusilor.Bineinteles, avandu-i in spate pe adevaratii decidenti americani, aia de origine evreiasca, care-i vor trage suturi in cur infantilului american.Deci presimt o masura de retorsiune adevarata impotriva Rusiei prin intermediul aviatiei si trupelor speciale israeliene.Si poate, tot  ei , si in Siria. Ca-s tari rusii da’ nu-s chiar buricul pamantului.
Concluzia mea este ca, in conditiile actualei globalizarii a economiei mondiale ce a pornit de la americani si in fata careia nu sunt imuni nici rusii , cu totii vom avea de suferit.Mult mai mult imbuibatzii occidentali care au tot timpul apa calda la robinet si mult mai putin rusii , care asemeni noua,  multi dintre ei inca se  caca la closetul de lemn din fundul curti

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: