Comentariu postat pe blogul "Contele de Saint Germain".

9 Apr

In data de 27.03.2014 am comentat la articolul “Mircea Diaconu-un nou caz Raed Arafat?” urmatoarele:
“Prima observatie fata de „cazul Diaconu” este ca nu s-ar fi reusit strangerea in cateva zile a 120.000 de semnaturi fara sprijinul mediatic masiv al Antenei. Depunerea in seara zilei de ieri a acestor semnaturi la BEC reprezinta o palma data de cei 120.000 peste botul obraznic al celei care ne-a facut de ras in parlamentul european vreme de 5 ani si care-l lua in bascalie pe actor cu suta ei patruj’ de mii.Stranse cu ajutorul neprecupetit al unui mecanism indelung rodat de activisti , primari, traseisti de la PDL la PMP ,etc. Sprijinul Antenei nu a fost deloc dezinteresat, el a fost acordat pentru decredibilizarea PNL, a lui Antonescu in mod special si pentru atacarea instrumentelor coercitive aflate in mana Baselului care, in foarte scurt timp, vor trebui sa se pronunte in cazul Varanului.
Acum incepe partea interesanta a chestiunii:tinand seama de precedentul Arafat o talpa pusa de justitie acestei candidaturi independente poate declansa un fenomen social de protest mult mai virulent decat cel din iarna 2011 mai ales ca populatia este foarte iritata de evolutia vietii politice din ultimul an si trebuie sa-si reverse furia pe cineva. Acel cineva o sa fie justitia basista(perceputa ca atare de marea majoritate a romanilor).Acest fapt il va lovi direct pe guvernator care se straduie din greu, incalcand constitutia, sa-si creeze partiduletzul care sa le aiba in frunte pe incantatoarele Nutzi si EBA.Iar el mentor, bineinteles.Ar folosi foarte mult si propagandei pontiste deci, pe langa daunele de imagine provocate PNL , alt dezavantaj pentru partidu’ lu’ Basel. Presimt ca sunt mari sanse ca „justitia independenta” sa nu puna talpa acestei candidaturi si se elimina o situatie cu potential exploziv foarte mare.
Dar intre a strange 120.000 de semnaturi, a candida si a fi ulterior ales este o mare diferenta. Daca aceasta campanie mediatica de sustinere a lui Diaconu va continua si in campania electorala acesta o sa fie votat cu un numar de voturi mult mai mare dacat i-ar fi necesar pentru a fi ales. Nu imi este foarte clar mecanismul dar cred ca voturile suplimentare pe care le poate aduna nu vor fi distribuite catre alti candidati. Ori nimeni nu poate garanta ca Diaconu o sa adune aceste voturi numai de la liberali si numai in detrimentul acestora.Este foarte posibil ca si multi simpatizanti PSD sau nehotarati sa-l voteze pe acest mare val de simpatie. Practic, alegerea lui nu profita nimanui, nici liberalilor dar nici pesedistilor. Am mari dubii ca dupa stingerea entuziasmului generat de lupta lui Harap Alb cu sistemul basist Antena ii va mai oferi acelasi sprijin mediatic.E posibil sa asistam pus si simplu la o abandonare a lui . Hai s-o spun p-a dreapta: i s-a oferit rolul „idiotului util” pe care Diaconu l-a interpretat magistral.”
Se pare ca am cam brodit-o cu decizia justitiei “independente”.Cum nu e frumos sa ma laud pe blogul contelui o sa-mi permit sa o fac pe blogul meu.Ramane de vazut daca urmarea, cea cu “idiotul util”, se va confirma si ea. Daca da, o sa ma mai umflu in pene o data.

PS. O clarificare: daca lui Mircea Diaconu, candidatul-“idiot util perfect”, nu i s-ar fi refuzat candidatura in cadrul PNL sau nu si-ar fi dat demisia din partid, pun pariu ca alta ar fi fost decizie justitiei “independente”. Cu orice risc.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: