Doua interviuri.

15 Jun

In ordine cronologica.Primul, cu Tiriac.Doua notiuni imi vin in minte :agent electoral pontist si snapan.Remarc faptul ca acum, dupa ce Simona Halep a ajuns in varful ierarhie prin forte proprii si cu o ajustare fizica dureroasa, s-a gasit marele om de afaceri si tenis sa se autoinvite in a-i fi manager. De ce n-a facut-o cand era pe locul 67? D-aia! Indiferent de ce a facut in decursul vietii sale prea-pline pentru mine Tiriac ramane cel caruia , datorita ambitiei sale de a deveni presedinde CIO  , i se datoreaza umilirea Andreei Raducan la Sidney. El a fost promotorul infocat al bazdacului cu dopajul.Asa ca, atunci cand un tampit de doctor i-a prscris un amarat de Nurofen, baietzii ne-au ars.

Al doilea interviu a fost cel cu Charles.Asa cum am mai observat, de la o vreme printzul a inceput sa vorbeasca mai des de Romania chiar daca isi petrece tot timpul in Transilvania. Faptul ca promoveaza satul Viscri este un fapt pozitiv din punct de vedere al cladirilor aflate in acel loc. Din pacate, exodul sasilor a dus la o stare de fapt pe care Caramitru, ministru al Culturii la vremea primului descalecat al printzulul, o observa foarte bine si a incercat sa-l redirectioneze in alte directii. Satul e plin de tzigani.Faptul ca o sasoaica nu a emigrat si a reusit, cu ajutorul printzului, sa conserve satul, este meritoriu.Dar cohortele de turisti straini care viziteaza satul dau nas in nas cu cei 300 de tzigani care-l populeaza si, in mod cert, trag anumite concluzii.
Cateva cuvinte despre sasi.Pur si simplu au abandonat fara sa priveasca in urma o istorie de 800 de ani.Si-au vandut pe mai nimic casele pe care le aveau in Romania sau le-au abandonat fiind ulterior ocupate de tzigani care, din pacate, le-au distrus in cea mai mare parte.Unii dintre cei care le-au vandut au depus banii la CEC si au fost facuti praf de inflatie in cativa ani.Au ajuns intr-o tara care in nici un caz nu i-a primit cu bratele deschise.Din contra.Au fost si sunt considerati cetateni de categoria a doua, in cel mai bun caz.Cea mai crancena lovitura au primit-o odata cu intrarea Romaniei in UE. In acel moment a intrat in vigoare o reglementare care-i trimite aici  sa-si ia pensia pentru anii lucrati in Romania. Adica mai nimic.Am avut ocazia sa stau de vorba cu unii dintre cei care veneau sa-si ridice adeverinte care sa le confirme anii lucrati(prin natura functiei, eu semnand aceste documente).Nu am mai vazut nici o urma din trufia care-i incerca in urma cu 24-23 de ani, cand migratia lor a luat aspectul unui suvoi de neoprit.Cativa sasi smecheri au ramas sau au revenit dupa cativa ani.Le merge foarte bine, mult mai bine decat multora dintre conationalii lor care au devenit locuitori ai Germaniei.Printre ei Iohannis sau doamna din Viscri , Fernoeland parca o cheama. Si am ferma convingere ca multi ar vrea sa vina inapoi dar ii impiedica rusinea sau lipsa banilor.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: