N-au dansat decat o vara.

28 Jul

Demisia guvernului ukrainian survenita cu cateva zile in urma ridica multe semne de intrebare.Mai mult, aceasta a avut loc in plina criza a avionului prabusit si a neputintei unui stat de dimensiuni mari de a-si impune suveranitatea pe propriul teritoriu. Din toate imaginile vizionate pana in momentul de fata nu a reiesit ca acei insurgenti pro-rusi ar dispune de un armament intr-atat de diversificat si de consistent incat sa tina in loc ditai armata ukrainiana.Este foarte posibil ca apropierea iernii sa le cam dea de gandit adunaturii de aventurieri care astazi se fac ca guverneaza aceasta tara.Si probabil ca palida reactie a occidentului in fata cererilor SUA de a impune sanctiuni Rusiei i-a cam lamurit dincotro bate vantul. Impresia mea este ca aceasta tara se afla in plin proces de disolutie politica si teritoriala.
Dinspre acelasi guvern de adunatura vin tot soiul de comunicate cel putin dubioase.Unul dintre ele anunta doborarea a doua avioane de vanatoare. Dar nu s-au prezentat nici imagini cu epavele, nici daca pilotii au fost recuperarti, luati prizonieri sau omorati. Pur si simplu se da pe goarna o stire bombastica si apoi se pune batista pe tzambal. In acest timp se mai intampla ceva: primirea de catre etnicii romani a 280 de ordine de mobilizare in timp ce ukrainienii get-beget se dau loviti si refugiati. De asemnea , se pare ca au loc foarte multe dezertari din armata deci soldatzeii ukrainieni nu par prea incantati sa se lupte cu fostii lor tovarasi . Ceea ce mie imi pare greu de acceptat este cum o mamaliga precum Obama care timp de aproape doua mandate nu a facut decat imbecilitati(vezi rahatul care se deruleaza in momentul de fata in Iraq datorita retragerii americane) a putut sa dea semnal liber la o asa aventura politico-militara intr-o tara care in nici un caz nu este Yugoslavia. Ce au sperat americanii sa se intample ? Aruncarea in haos a Ukrainei o sa aiba consecinte foarte dure asupra acestei parti a Europei.Asta au dorit oare?
Reactia Rusiei a fost pe masura.Imediat a anexat Crimeea in urma unui simulacru de referendum in care o majoritate de tip comunist a votat in pas de defilare .O prezenta militara un pic marita a NATO in zona o sa dea pretextul minunat Rusiei de a impanzi Marea Neagra de masive forte militare nemaivorbind de faptul ca granita Rusiei s-a apropiat periculos de mult de a noastra. Iar samantza de scandal numita Ungaria a inceput deja sa curteze noua putere tupeista a lumii. Cam pentru astea ar trebui sa le multzumim aliatzilor nostrii americani.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: