Veriga slaba din sistem.

17 Nov

Aceasta campanie electorala scarboasa, doi candidati care in nici un caz nu reprezinta perceptia mea despre cum ar trebui sa fie un viitor presedinte , precum si un vag sentiment ca jocurile nu sunt inca facute iar surprizele foarte posibile, m-au cam determinat sa nu-mi dau cu parerea intre cele doua tururi. Acum, dupa victoria fara drept de apel, dupa crancena umilinta suferita de infantil, incerc vreo cateva idei.Prima este ca premierul-tocsou va dispare in foarte scut timp din politica la nivel inalt, poate chiar din viata publica.Va fi shuntat de un partid furios, extrem de vulnerabil in fata atacurilor DNA ce se vor dezlantzui in foarte scurt timp.Estimarea mea este ca ele se vor relua dupa validarea de curte a mandatului sasului. Se va intoarce la nivelul sau real de zero barat. Acum doi ani, cam pe la inceputurile mele stangace de blogar, il caracterizam ca “veriga slaba din sistem”. Incheierea apoteotica a acestor alegeri imi intaresc acesta convingere.De aproape 20 de ani pesedeul n-a mai inregistrat un asemenea scor la alegerile prezidentiale. Bombo a pierdut la mustatza iar Prostanacu’ , cu largul sprijin al Antonescului, a castigat de facto alegerile din 2009.Sa ai o majoritate de 70%, sa dispui discretzionar de bugetul de stat si sa deschizi robinetul pomenilor electorale, sa treaca numai doi ani si un pic de la referendumul unde ai obtinut pentru actiunea ta 7,4 milioane de voturi si sa pierzi alegerile cu 46.50% este aproape incredibil. Si incalificabil.
Tot parcursul sau , total neconvingator din punctul meu de vedere, de cand a preluat functia de prim ministru l-a ghidonat spre un asa deznodamant.Si, ca de obicei, buturuga mica rastoarna caru’ mare. A fost rasturnat de un sas gangav, lent la creier si la vorba, precum si de imaginile reluate pana la exasperare de televiziunile ostile cu cozile imense de la ambasade.O scurta paranteza: toata stima, respectul meu pentru romanii care au stat ore in sir la acele cozi kilometrice cu o tenacitate iesita din comun.
Una peste alta infantilu’ a pierdut pe mana lui aceste alegeri. Campania electorala agresiva care de multe ori a depasit orice limita din partea PSD-ului, avand ca varf de lance media obedienta, arogantza imbecila a tampitzilor care n-au invatat nimic din greselile comise in trecut, sfidarea celor care au trimis in tara mai multi bani decat toate investitiile straine la un loc, i-au pus capac genialului premier.
Inchei aceasta prima postare post-alegeri afirmand ca abnegatia celor care s-au asezat la cozile interminabile, uriase, din diaspora i-a mobilizat pe cei din tara care, in alte conditii, i-ar fi durut in cur si s-ar fi “pishat pe el de vot”. Si , spre disperarea pesedistilor, dar nu numai a lor, au inceput tinerii sa iasa. Si, poate, or sa-si ia tara inapoi si vom profita si noi, astia mai batrani. Pentru ca noi, timp de 25 de ani, n-am fost in stare.

 

PS. Cererea lui Iohannis , acceptata de nevoie de Ponta , in ce priveste o lege care sa reglementeze votul prin corespondenta si electronic inseamna in mod practic trecerea PSD in randul partidelor mici, de duzina. Daca toti cei aflati peste granita vor avea acesta posibilitate si tinand cont de trendul evident de acolo rezulta ca la randul urmator de alegeri acest megapartid nu o sa treaca peste 15%(estimare subiectiva). Plus ca in foarte scurt timp o sa intre intr-un proces de disolutie cu larga contributie a DNA dar si a tradarii unor lideri importanti pe fondul non-combatului infantilului cu aceiasi institutie care deja ii macelareste partidul. Exemple evidente la Constanta, Prahova, Vrancea , Iasi  precum si cele doua sectoare din Bucuresti.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: