O presupunere.

28 Aug

Ieri, principala stire externa in contextul crizei refugiatilor, a constituit-o gasirea unui camion plin cu cadavre de refugiati pe marginea unei autostrazi din impotentul stat european numit Austria. Imediat a iesit la rampa o jigodie de sef de cabinet al lui Orban care anunta in mod oficial ca acel camion apartinea unui cetatean roman. Aproape imediat a mai fost lansata o stire cum ca 16 sau mai multi cetateni romani, calauze pentru migranti, au fost arestati la Budapesta. Incredibil! De doua ori incredibil!!
Si acum sa revenim la datele concrete. Comunicatul oficial al MAE spune raspicat cum ca nu exista nici o legatura intre respectivul camion si vreun cetatean roman.Atentie, absolut nimeni nu a contrazis comunicatul, nici macar jigodia de sef de cabinet al lu’ Orban. Chestuinea este simpla: pe canale oficiale s-a putut verifica cu maxima celeritate ce scria in actele de inmatriculare ale camionului.Punct. Alt aspect care a apartut in aceasta dimineata dupa ce camionul a fost descarcat: erau 71 de cadavre aflate intr-o stare destul de avansata de putrefactie. Ori, indiferent de cat de cald este afara si daca tinem cont de faptul ca acel camion era izoterm, nu puteau intra in stare de putrefactie dupa numai o zi.Concluzia logica este ca erau morti de cel putin 2-3 zile. Urmatorul aspect este dimensiunea camionului. Aceasta este medie spre mica, in nici un caz nu este vorba de un TIR. Ca sa incapa 71 de persoane pe o suprafata de nu foarte multi metri patrati este un record demn ca Cartea Recordurilor. Intrebarea mea la care sper sa se dea un raspuns cat de curand este pozitia in care au fost descoperite cadavrele: au fost puse d-a valma sau erau prabusiti in genunchi?
Si acum presupunerea: respectivii migranti nu au murit in camion ci erau morti de cateva zile. Au fost incarcati si scosi in afara Ungariei concomitent cu lansarea acuzatiilor cum ca traficantii romani i-au adus in aceasta stare. Ca sa n-o mai lungesc, respectivii au murit in conditii dubioase iar actiunea de evacuare  din Ungaria a fost a serviciilor secrete unguresti. Poate ca , in urma necropsiilor, legistii austrieci vor descoperi ca nu sufocarea a fost cauza mortii ci bate-n cap si cutite-ntre coaste. Astept cu mult interes rezultatul anchetei. Sau “interesul national” al UE si al Austriei este sa se puna batista pe tzambal? Da-i dracului de romani, sunt minunati pe post de tzapi ispasitori

Advertisements

2 Responses to “O presupunere.”

  1. dadiana August 31, 2015 at 6:27 pm #

    In primul rand, iti multumesc pentru urarea ta, cu scuzele de rigoare pentru intarziere, motivul fiind unul foarte “mundane”, si anume, mai multe “reprize” de pregatiri , copt vinete, capia, suc de rosii,etc, pentru “generalul” iarna ! Si in al doilea, “dezlantuirea”

    ta in comentarii, aproape unul pe zi, care m-a lasat putin in “offside”. Legat de comentariul tau,destul de “mare pentru un razboi asa de mic” ,1. am citit ca purtatorul de cuvant al politiei din Burgenland , unde a fost gasit camionul, a declarat ca se pare ca refugiatii s-au sufocat, fiind inghesuiti cam cinci persoane pe m patrat.Exista cinci suspecti ,4 bulgari si 1 afgan retinuti in Ungaria in legatura cu acest caz. 2. Cum vrei sa ne trateze “boanghina” de Orban cand autoritatle Romane , mai mult decat indreptatite, sa ia masurile care se impun, au lipsit cu desavarsire atunci cand ungurasul nostru din Ardeal, parca din Alba Iulia, nu mai retin precis numele localitatii, a spanzurat , timp de o ora , o papusa reprezentandu-l pe eroul nostru national, Avram Iancu !…Scuze pentru spatiul gol care n-am stiut sa-l elimin.

    • razvancoltea September 12, 2015 at 12:11 am #

      E randul meu sa-mi cer scuze dar am lipsit de acasa o perioada si nu prea am avut timp de blog.Intr-adevar, in asemenea cazuri reactia oficialilor romani a fost foarte palida sau a lipsit cu desavarsire ceea ce le-a dat apa la moara tuturor acestor “prieteni” ai Romaniei. Cum o diversiune a fost si arestarea celor 12 romani traficanti de migranti din Budapesta. Nu s-a precizat etnia celor arestati, pun pariu ca erau toti ungurasi de la noi.Romanii nu prea o aburesc prin Ungaria, prefera Spania sau Italia .Mai nou Germania.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: