Inca un neica-nimeni isi da cu parerea.

27 Jan
Zilele trecute am citit interviul unui individ, Darren White pre numele sau, aparut intr-un site obscur preluat de cateva publicatii, Stiripesurse si DCNews printre ele, fost sef Secret Service pentru Europa de Est, altfel spus un functzionaras american. In primul rand trebuie sa remarc faptul ca “reporterul” Irina Chiroiu s-a deplasat tocmai la Cuca Macaii , Carolina de Sud, ca sa-i ia interviul. In al doilea rand  :”Născută în 1986 în Brad, județul Hunedoara. Licențiată în Jurnalism, Comunicare și Relații Publice, master în Administrație și Politici Publice în UE. A lucrat ca jurnalist în presa locală din Județul Hunedoara, apoi a fost redactor în Departamentul de Politică Internă a cotidianului Ziua. Ulterior a renunțat la presă, fiind pe rând consilier parlamentar la Senatul României, consilier al ministrului Educației și apoi consilier în cadrul Departamentului de Comunicare Publică al Administrației Prezidențiale.”(preluare de pe susnumitul site).Interesanta evolutie profesionala. Sunt curios al cui consilier parlamentar a fost.  Alta curiozitate este cine i-a sponsorizat deplasarea.

Si acum sa trecem la fondul problemei. Omul ne face albie de porci.Incepe sa evoce lucruri bine cunoscute la noi si indelung frecate precum coruptia. Apoi incepe sa abereze propunand ca solutie pentru depasirea acestei nenorociri nici mai mult nici mai putzin decat aducerea unor parlamentari straini democratici in locul coruptilor de romani. Oare omul a vorbit la ordin , asa cum se intrebau cei de la DCNews , sau batea campii fara aprobarea sefilor lui? Practic, ne indemna sa recunoastem direct si pe fatza statutul de colonie americana pe care l-a impus guvernatorul Basescu.
In schimb, reputata reportera si ex-consiliera prezidentiala nu a adresat talentatului domn White nici o intrebare referitoare la coruptia din culmea democratiei si prosperitatii numita USA: cam ce crede dansul despre cazul Enron, despre faptul ca zeci de mii de oameni au ramas fara fondurile de pensii. Ce crede dansul despre lobby-ul american? Pai ce-ar putea sa creada despre o activitate perfect legala? Despre faptul ca firmele de lobby ii conving pe oamenii politici sa adopte anumite masuri in favoarea unor concerne precum Enron? Despre faptul ca, complet dezinteresati, incoruptibilii politicieni americani adopta respectivele masuri numai asa, de ochii frumosi ai lobistilor? Pai iarasi va spune ca e legal. Doar ca la noi, corupta tara estica, acesta activitate se cheama trafic de influenta si este infractiune. Nasol. Dar despre criza din 2007-2007 provocata de lacomia si imbecilitatea acelorasi oligarhi(ca tot e termen la mare moda acu’)americani oare de ce n-o fi intrebat nimic doamna reportera? Sau despre frauda facute de VW chiar pe teritoriul american oare de ce n-o fi intrebat? Ma opresc pentru ca lista intrebarilor nepuse e mult prea lunga. Poate explicatia o gasim in ziarul Ring care publica un articol intitulat “Basescu a salvat de la somaj pedelistii din ministere” de unde aflam ca dansa a fost recuperata de Basel de la Ministerul Invatamantului unde i-a fost referenta Funeriului si, ulterior, consiliera lui Baba, demult uitatul ultim ministru basist al cabinetului Unguent. Si cu asta cred ca am spus tot ce era de spus.
Pe cand si un interviu cu betzivanul din “Cristi, ba!”? Ca in mod cert are si el o parere.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: