Scurta analiza geopolitica.Episodul urmator.

29 Aug
In perioada scursa de la ultima postare dezbaterea despre subiectul abordat de mine a evoluat ajungandu-se in cursul zilei de azi  in “Cotidianul”,pe blogul lui Adrian Severin sau al Contelui sa se vorbeasca raspicat despre o posibila dezmembrare teritoriala a Romaniei.Doresc sa analizez acum nu numai cvasiinexistenta unei retele de transport rutier moderna , ba chiar un adevarat dezastru in desfasurare in ce priveste transportul feroviar. Tot ceea ce nu s-a intamplat in ultimii 25 de ani in domeniul infrastructurii, refuzarea cu obstinatie de catre toate guvernele de a aloca fonduri consistente pentru acest domeniu vital ma duce cu gandul( voi specula, ce-i drept) ca undeva, la nivele foarte inalte de decizie ale tarii, s-a stiut de intentia de dezmembrare a Romaniei, deloc abandonata dupa episodul ratat de la Tg.Mures in ’90. Aceasta informatie combinata cu un enorm apetit de tradare de neam si  tara contra unor interese materiale meschine, este posibil sa fi dus la acesta situatie aberanta. In acest moment Romania a devenit o tara in care nu se mai poate circula , daca ne raportam la standardele europene ale anului in curs.Sa faci 8 ore cu trenul intre Cluj si Brasov, sa stai in coloane nesfarsite de masini pe asa-zisele drumuri europene dupa aproape 27 de ani de la pacaleala din decembrie reprezinta o performantza greu de egalat de alte state comparabile cu Romania. Jonctiunea dintre autostrada din sud si Sibiu trebuia sa fie o prioritate absoluta pentru toate guvernele. Trebuiau sa se pishe pe deficitul bugetar , sa ia imprumuturi de aiurea, dar trebuia sa fie obsesia oricarui guvern.Iacata ca nu s-a vrut. Ma uit cu perplexitate la micul infantil glumetz care da vina pe toata lumea uitand ca a fost premier timp de trei ani jumate. La preluarea celui de-al doilea mandat, ala legitimat de alegerile din decembrie 2012, a promis ca daca in timpul mandatului sau nu va fi terminata autostrada Comarnic -Brasov va demisiona. Nici macar un tzarush nu s-a batut. Doar la pus pe filfizonul de Sova ministrul marilor nimicuri iar pe fainoshagul Rus ministrul transporturilor.
Situatia internationala se deterioreaza pe zi ce trece. Rusia face manevre militare agresive.Turcia sfideaza America. Un asa-zis ambasador american face declaratii practic antiromanesti. Asta in timp ce Klaus-Viteza e dat in fapt ca a fost in Malorca iar zeroul barat Ciolos se tine de reuniuni cu corpul diplomatic. Sunt ferm convins ca in anumite centre de putere s-a stabilit deja planul dezmembrarii Romaniei. Mai ramane sa gaseasca pretextul. De fapt, dupa Yugoslavia, nici nu-i mare scofala. Sunt cateva variante: una soft, iar restul mult mai dure.Cea soft ar fi ca , profitand de interminabilele discutii despre regionalizare, aceasta din urma sa se transforme intr-o federalizare cu un statut aparte pentru Transilvania. Celelelte, mai dure, sa mearga pana la impartirea Romaniei in mai multe bucati ramanand de vazut daca acele bucati se vor numi Transilvania, Moldova Mare si o Valahie Mica. Sau , in cea mai rea varianta, Transilvania sa fie facuta cadou Ungariei.
Ca de obicei in decursul istoriei noastre am depins, profitat, de anumite conjuncturi. Acum nu se anunta o conjunctura favorabila. Trebuie sa speram, ca doar atat ne-a mai ramas de facut dupa 27 de ani de facut tara praf, ca actuala conjunctura va fi schimbata de alta mai favorabila. Dracu’ stie care ar putea fi:o China dezlantuita in Asia-Pacific, o nebunie-razgandeala a lui Erdogan caruia sa i se puna pata pe rusi, o America mult mai decisa dupa jalnicele mandate ale lui Barak Hussein etc.etc.Oricum , trebuie sa ne pregatim pentru vremuri grele.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: