Urmare.

1 Sep
Incep cu un citat din Adrian Severin:
“Pe acest fundal, resuscitarea si reevaluarea Grupului de la Viszegrad, intrat în moarte clinică de mai multă vreme, indică anularea eforturilor și realizărilor diplomației românești a anilor 1990, vizând depășirea înțelegerilor de la și de după Malta, care stabileau pe crestele Carpaților noua linie de demarcație dintre Est și Vest în Europa de după Războiul Rece. Căci Grupul de la Viszegrad asta a fost și a rămas: expresia unui nou partaj geopolitic al Europei pe o diagonală legând Tallinul, la Marea Baltică, cu Tirana, la Marea Mediterană, și implicând fie divizarea României fie lăsarea ei integrală în zona de influență euro-asiatică.”
Omul  a ocupat diferite functii, una dintre ele fiind de ministru de externe  intre 12 decembrie 1996 și 29 decembrie 1997. A stat si prin parlamentul european o gramada de ani fiind, se pare, o persoana foarte influenta de unde si cacialmaua in care a fost bagat si de unde s-ar putea alege cu ceva ani de parnaie. Dar in nici un caz nu este vreun prost.Din contra.
“Planificatorii” de la Malta au avut in vedere , fapt dovedit ulterior de evolutia evenimentelor, o fragmentare, faramitare a Europei de est, cu cateva exceptii. De Polonia nu putea fi vorba, odata pentru ca a fost mutata mai la vest pe harta de catre Stalin si pe de alta parte pentru ca la acel moment Papa era polonez, chestie fantastica pentru polonezi , care le-a netezit absolut toate drumurile, toate demersurile de integrare europeana. Ceilalti n-au avut aceasta sansa. Dintr-o cretina gresala de apreciere , probabil datorata sfortzarii si lacomiei puternicei diaspore unguresti(vezi si palmele dupa ceafa primite prin intermediul lui Tom Lantos, senator american prin mila tampitzilor de votanti californieni) s-a incercat  onorarea Romaniei de a fi primul stat facut bucati. Ce n-au avut in vedere , n-au priceput planificatorii, a fost mentalitatea poporului roman. S-a vazut ulterior cand o gramada de mercenari americani au venit sa acorde consultanta electorala diferitilor candidati de la noi. Marea majoritate si-au frant gatul in alegeri. Ce iarasi n-au luat in calcul aceiasi planificatori, prostiti probabil de acelasi factor de presiune ungureasca, a fost componenta etnica a Transilvaniei schimbata semnificativ de regimul comunist prin transferul de populatie , in special din Moldova, in cadrul procesului de industrializare.Ca sa nu mai vorbim de masiva emigrare saseasca inceputa inca de pe vremea lui Ceausescu si care a capatat proportii de masa dupa decembrie ’89.Deci total diferita de cea din 1918. Incercarea de activare a catorva cozi de topor, recte Sabin Gherman, Lucian Boia, etc. nu a dus la rezultatele scontate, nu a reusit crearea unei falii in populatia transilvaneana, ca sa nu mai vorbim de populatia in ansamblu a Romaniei.
In schimb, faramitarea zonei de est a Europei le iesea de minune: Yugoslavia facuta bucati dupa un crancen razboi civil, divortul de catifea al Cehoslovaciei. Merita subliniata evolutia Yugoslaviei: pentru o Yugoslavie puternica Tito a sprijinit crearea unei Serbii slabe. A trecut, din punct de vedere administrativ, zone foarte mari cu populatie sarba in componenta altor republici din cadrul federatie. De pilda Kraina la Croatia, actuala Sarpska la Bosnia.Odata pornit razboiul si masivul sprijin occidental catre secesionisti aceste teritorii au fost pierdute de Serbia iar populatia sarba a fost epurata.Nu ca sarbii ar fi fost niste ingerasi. Au comis si dansii o gramada de atrocitati. Mai mult, pentru a ascunde pata de pe rochitza Monicai, americanii au bombardat cu salbaticie Serbia reusind sa mai desprinda inca un teritoriu, respectiv Kosovo. Ceea ce a picat ca o manusa planificatorilor. In final Croatia, Slovenia si Albania au devenit parte a NATO iar Serbia paria Europei. A urmat si despartirea, pasnica de data asta, a Muntenegrului.Punct ochit, punct lovit.Bulgaria, o unghie pe harta, nu a reprezentat o miza.
Ei, ce te faci ca principala tinta, Romania, nu a pus botul la asa ceva.Minunatii, tampitzii de planificatori americani, au pierdut total din vedere ca Romania nu este un stat multietnic in adevaratul sens al cuvantului.Pentru ca o minoritate de 7% nu defineste sub nici o forma un stat multietnic. Intre timp o conjunctura favorabila noua(tragica pentru altii) , respectiv 9/11, i-a determinat pe americani sa ne accepte in NATO si, prin asta, sa ne scoata din zona gri. Linia de demarcatia s-a mutat de pe crestele Carpatilor pe Prut. A urmat aderarea la UE si parea ca jocurile erau facute. Dar aparitia unei pleiade de imbecili care au ajuns la carma unor tari importante precum si un Putin revansard sunt pe cale sa strice echilibrul.Madam Merkel, Sarkotzy apoi Holande, Berlusconi ca sa nu mai vorbim de pizda-plange de Barak Hussein au reprezentat o incununare a tampeniei ridicata la rang de arta si politica de stat. Politici care au dus la ruperea echilibrului in zona araba precum si la ridicarea mingiei la fileu lui Putin. Crimeea e deja parte a Rusiei,statele vestice tremura de nerabdare sa se ridice sanctiunile( da-l dreacu de drept international) si, ca o incununare apoteotica, un Erdogan caruia nici un stat iubitor de democratzie nu i-a remarcat apetitul de a deveni sultan posesor de nevasta cu broboada-n cap.
Astept cu maxim interes ca cei un milion de musulmani navaliti in Germania sa se integreze, sa se angajeze la marile concerne caci, nu-i asa, sunt supercalificati . Intr-un cuvant sa contribuie decisiv la prosperitatea teutonica.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: