Cauzele.

12 Feb

Dezlantuirea acestui taifun asupra guvernului PSD are cauze extrem de complexe. Numai imbecilii isi pot imagina ca adoptarea la ceas de seara a unei OUG corecte si constitutionale este cauza pentru care au fost mobilizati tefeleii si amploaiatzii de la multinationale. Bineinteles, totul asezonat cu o prezenta consistenta a ciracilor lui Soros. Azi voi prezenta , fara o ordine anume, unele din masurile prevazute de programul de guvernare PSD care au determinat declansarea acestei lovituri de stat atipica si hibrida. Ca sa stim despre ce este vorba.
“26. Revizuirea sistemului de salarizare în direcţia flexibilizării şi stimulării performanţei şi competitivităţii personalului din sistemul medical. Nivelul salariilor la 01.01.2018: (medic rezident anul I: 1.200 euro, brut, medic specialist gr. V, clinic: 2.650 euro, brut, medic primar, gr. V, clinic: 3.377 euro, brut, medic primar, gr. V, ATI / urgență: 3.600 euro, brut).
27. 0 % impozit pe venit pentru medici.
28. 100% creșterea salariilor asistenților medicali începând cu 01.01.2018.
29. 2.150 lei salariul minim brut pentru infirmieri și asistenți sociali începând cu 01.01.2018.
30. 2.500 salariul minim brut pentru angajați cu studii superioare asistență socială începând cu 01.01.2018.
31. Alte beneficii: Tichete de vacanță (1 tichet de vacanță pentru toti bugetarii din sistemul medical, la nivelul salariului minim pe economie din acel an). Stabilirea unui fond de premiere în limita a 5% din cheltuielile de salarizare la nivelul fiecărui ordonator de credite, pe baza unor criterii de performanță transparente stabilite cu partenerii sociali.”(pag.75, o gasiti pe net).
Pai s-o luam cu inceputul. Se observa cu ochiul liber doua tendinte in domeniul sanatati:
– exodul masiv in strainatate al cadrelor medicale, atat medici cat si asistenti, in principal tineri;
-aparitia unui mare numar de clinici private in centrele universitare ce functioneaza cu medicii care au ramas in tara si activeaza in sistemul public.
Ori in situatia in care PSD isi propune sa aplice  masurile prevazute la punctele 27-31., concomitent cu construirea a 9 spitale regionale, va inchipuiti cam ce conseciinte ar fi pentru sistemul privat. Iar multe din aceste spitale private fac parte din lantzuri internationale, deci corporatzii.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: