Cauze.Episodul 2

16 Feb
MĂSURI
1. Acordarea în timp util a subvențiilor pentru agricultură Se vor promova măsuri cu caracter normativ și administrativ pentru acordarea la timp a subvențiilor, astfel: avans începând cu 15 octombrie și plata regulară începând cu 1 decembrie pană la 31 martie a anului următor.
2. Refacerea și extinderea sistemului de irigații. Apă gratuită până la stația de punere sub presiune Reabilitarea infrastructurii principale, de la priza de apă până la stațiile de punere sub presiune, pentru cca. 2 milioane de hectare. Programul se va desfășura în trei etape, urmând a fi reabilitate în total un număr de 86 de amenajări de irigații
3. Dezvoltarea sistemului național antigrindină și de creștere a precipitațiilor
4. Program de stimulare a producției vegetale, zootehnice și a acvaculturii prin înființarea unui credit de dezvoltare a afacerii cu garanții de stat Acordarea de garanții de stat în procent de 80% din valoarea creditului de producție cu o dobândă de 2% peste dobânda ROBOR la un an și pentru un plafon de maxim 1 milion de euro.
5. Program de susținere pentru produse deficitare Acordarea de sume fixe pe o perioadă de 8 ani la două produse dintre cele mai deficitare în balanța comercială. Programul începe în anul 2017, prin selectarea, pe baza datelor 85 statistice a câte 2 produse agro alimentare deficitare. Primele produse (an 2017):tomatele și carnea de porc. Scop : reducerea importurilor și asigurarea consumului din producție internă. Alocare suplimentară an de an : 240 milioane euro.
Sursa: Programul de guvernare PSD pag.83-85

-Pai guvernul-marioneta Bruxelles-Nero-Ciolos a mermelit-o cat de mult a putut, asta ca sa ne referim doar la punctul 1. Oare de ce? Ca sa fie cat mai multe produse romanesti pe piatza? Ghici ghicitoarea lu’ Klaus!
-La fel si in cazul irigatiilor .Cei mai tineri nu stiu dar Ceausescu facuse un sistem extins de irigatii. De care s-a ales praful si pulberea. Oare cine a avut tot interesul  sa depindem de capriciile naturii?     -Credit de dezvoltare a afacerii cu garantii de stat pentru productia vegetala, zootehnie si acvacultura? Unde va credeti voi , mai amarastenilor? Stati dreacu-n banca voastra!
-Program de sustinere pentru produse deficitare? Adica sa nu mai importam carne de porc d-aia congelata de cine stie cati ani? Inadmisibil!!

Iacata ca si in domeniul agriculturii programul PSD i-a bagat curentzi pe cei care de 20 de ani ne-au transformat in piata de desfacere.

PE NOI CARE IN MOD NATURAL SUNTEM MARI PRODUCATORI AGRICOLI!!!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: