Despre lovitura de stat.

18 Feb

Wikipedia:”Lovitură de stat (din franceză coup d’État) sau puci (din germană Putsch) se numește o răsturnare bruscă și neconstituțională a puterii legitime a unui stat, impusă prin surpriză de o minoritate, de obicei formată din ofițeri militari sau comandanți paramilitari aparținând aceluiași stat, folosind forța. Se deosebește de revoluție prin aceea că la revoluție există o participare masivă a populației la procesul de schimbare.”
Dex online:”Lovitură de stat = acțiune rapidă urmărind răsturnarea regimului politic existent și preluarea, prin forță, a puterii politice de către grupuri de persoane.”

Cu riscul ca repet: obtinerea de catre PSD a 46% si trecerea pragului electoral de ALDE  concomitent cu un dezastruos 20% al partidului sprijinit de Iohannis i-a bagat in curentzi pe “ceilalti”.  Cum intr-o tara membra UE si NATO o lovitura de stat de tip clasic nu mai poate fi data s-a apelat la o forma hibrida, poleita intr-un generos suport popular cu aparentza democratica. Dar o lovitura de stat nu poate fi data peste noapte, ea trebuie pregatita cat de cat. In acest sens de o importanta majora a fost respingerea primei nominalizari de prim ministru a PSD si , prin asta, amanandu-se instalarea noului guvern dupa Anul Nou. Nu conteaza ca a fost Sevil, putea fi oricine. Si Arsenie Boca dac-ar fi fost nominalizat ar fi avut aceiasi soarta. Acest respiro a fost foarte bun pentru complotisti din cel putin doua motive: rezolvarea unor probleme stringente precum achizitionarea  cu dedicatie a corvetelor si , cel mai important, amanarea masurilor sociale preconizate de PSD a intra in vigoare la 01 ianuarie 2017 precum majorarea pensiilor si a salariului minim. Chestiune extrem de importanta in ecuatia chestiunii.

Al doilea pas a fost alegerea datei declansarii. Ea s-a facut odata cu plecarea in State a lui Dragnea.Momentul l-a constituit ruperea usii guvernului de catre Nero. Trec peste detalii cum ar fi Bamboo si prezenta la miting in geaca rosie. Se cunoaste evolutia ulterioara. Mitingurile cresteau in intensitate precum Fat Frumos din povesti. Occidentul democratic se oripila. Ambasadele, inclusiv cea americana (baietzii de la Dep. de Stat inca nu-si dadusera seama ca Hans are o alta agenda de parca nu Trump a castigat alegerile) dadeau comunicate iar presa , tot democrat-occidentala, se inflama. Parea ca intreg mapamondul isi dadea mana de la mana ca sa faca praf si pulbere Guvernul Grindeanu si, implicit , majoritatea parlamentara.Basca faptul ca nici macar socialistii europeni de rahat le-au intors spatele.
Odata cu penibila cuvantare a piromanului din Parlament a cam luat sfarsit si tentativa de lovitura de stat. Explicatii pot fi multe, unele dintre ele nu le vom afla niciodata. Probabil ca Hans a fost treinuit de noua administratie, posibil venirea tancurilor americane, dracu stie. Eu am mai gasit inca o posibila explicatie: desi s-au miscat foarte rapid nu au facut-o intr-atat de iute incat guvernul sa cada inainte de luna februarie. Odata cu intrarea in februarie au inceput sa simta pensionarii, aia 5 milioane, niste bani, multi din punctul lor de vedere , in buzunare. Iar dupa 1 martie si un milion de salariati vor simti ceva asemanator, aia cu salariul minim. Pusi cap la cap sunt peste 6 milioane ca sa nu mai vorbim si de restul bugetarilor care vor primi si ei o crestere de salariu. Din acest moment nu prea te mai joci.
De parca astea n-ar fi fost suficiente au aparut niste elemente care le-a cam schimbat ordinea de zi pucistilor: marea tzeapa cu dezincriminarea art.297, deci pentru ce-au demonstrat dansii cu ardoare, scandalul monstru cu Negulescu, dar cel mai crancen, dezvaluirea cu Grupul Etnic German care o sa aiba un potential exploziv urias. Cu aceasta ocazie am descoperit ca Forumu’ lu’Klaus e de sorginte nazista iar o judecatoare in imensa ei inamovibilitate  si intzelepciune, s-a pisat pe Conventia de Armistitiu si Tratatul de Pace.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: