In tot raul si-un bine.

9 Mar

Guvernului Grindeanu, coalitiei majoritate si, implicit, noua tuturor care ne uitam hipnotizati la Piata Victoriei, ne-a suierat glontzul pe la ureche. OUG 13  a declansat ceva ce nu credeam ca poate fi posibil in Romania. O mobilizare in ziua de varf a protestelor a 5-600.000 de oameni.Fabulos! Nici in cele mai incrancenate zile ale protestelor antibasiste din ianuarie 2012 sau dupa referendumul din acelasi an nu s-au strans mai mult de cateva mii. Poate un pic peste 10.000. Dar daca tot era dezincriminat abuzul in serviciu ca urmare a deciziei CCR de ce a mai fost nevoie de OUG 13? Gratierea nu era o mare miza, ea se putea face in Parlament. Problema, in opinia mea, a fost ca PSD a vrut sa-i securizeze pozitia lui Dragnea . Faptul ca un asalt al binomului si o noua condamnare cu maxima celeritate putea sa-l arunce-n puscarie. Dupa toata desfasurarea de fortze tefelisto-sorosisto-binomiste din februarie, dupa stoparea tentativei de lovitura de stat a iesit la suprafata un fapt simplu ca lumina zilei pe care papusarii nu l-ar fi dorit in ruptul capului. Anume ca celebrul art.297 era DEZINCRIMINAT.  Ca, de fapt, OUG 13 reincrimina abuzul. Chestiunea a iesit la iveala odata cu primele sentinte date de instante in acest sens. Pana atunci absolut nimanui nu-i trecuse prin cap ca, dupa 45 de zile, devenea istorie. Sau, mai bine zis, nimanui nu-i trecuse prin cap ca o hotarare a CCR care nu-i convenea Lulutzei poate sa produca efecte. Stupoare! Palitura a fost crancena  si se umfla pe zi ce trece. Pucistii au cazut in propria capcana. Nimeni nu se mai grabeste sa puna in acord Codul Penal cu deciziile CCR. Cum si-ar mai permite-o ? Sa iasa iar tefeleii urland isterizati “noaptea ca hotzii”? Sa doarma iar in Parlament circarii useristi? Sa mai dea foc Nero la vreo crasma?
Luati de valul tentativei diferitele falange au comis tampenii pe banda rulanta. Klaus i-a pus pe papagalii din CSM sa faca plangere la CCR. Klaus insusi a facut-o si dansul. DNA -ua s-a repezit sa rupa usa Ministerului Justitiei si sa-i cheme la extemporale pe unii ministrii printre care cel de externe ce trebuia sa aiba intalniri la cel mai inalt nivel in Ungaria.Pai ce pozitie credibila mai putea avea Melescanu cand deja devenise “penal”? Mai mult, in elanul sau, in impetuozitatea sa, Klaus nu s-a multumit sa-i compromita doar pe fazanii de la CSM dar s-a repezit sa rupa si usa Avocatului Poporului. Deciziile CCR i-au ridicat mingia la fileu Taricelului care i-a aplicat o lovitura devastatoare, ca sa folosesc o sintagma la moda. Pronuntarea Curtii impotriva DNA a creat premisa la ce s-a intamplat ieri in Parlament cand s-a adoptat rezolutia anti Iohannis. Si lucrurile sunt doar la inceput.

PS. Cand m-am referit la noi ca ne-a suierat glontzul pe la ureche aveam in vedere cele 50 de televiziuni care se adunasera precum vulturii hoitari si iminenta intrare in disolutie a statului roman.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: