Anticipate?

8 Jun

Marturisesc ca din prima nu mi-a placut mutra lui Grindeanu. Omu’ n-are fata de prim ministru. A fost , aparent, folosit ca solutie de avarie dupa prima lovitura de maciuca receptata de PSD dintr-un lung sir ce avea sa urmeze. Zic aparent pentru ca , ulterior, tot mai multe semne converg spre ideea ca baiatul era preferatul “prietenilor care stiu de ce”. Primele au aparut chiar in ianuarie odata cu convocarea sesiunii extraordinare a parlamentului care a avut un singur scop anume elaborarea unei OUG care sa-l scoata din rahat pe Dragnea. Respectiva ordonanta ,asezonata cu aducerea minunatei basiste Haineala si cu vizita de tip ruptu’usii de catre vitezomanul piroman Klaus la guvern. a fost mermelita pana in seara zile de 31 ianuarie ca sa dea prilejul istericelor sorosiste sa urle ca din gura de sarpe”noaptea ca hotzii”. Dar bomboana pe coliva nu a fost adoptarea ei “noaptea ca hotzii”ci termenul , total aiurea si imbecil, de 10 zile pentru a intra in vigoare. Timp suficient ca fortzele binomisto-iohanisto-sorosiste puternic sustinute de ambasadele care conteaza sa mobilizeze cohortele de “idiotzi utili” si sa declanseze o lovitura de stat ramasa la faza de tentativa odata cu descalecarea lui Hoyt.
Al doilea element care a contat in ecuatie a fost numirea , se pare ca la propunerea aceluiasi Grindeanu, a zeroului barat total numit Tudorel. Omul, dupa ce timp de 9 ani a incasat un salariu fabulos de la onorabila CCR, odata uns in functia de ministru al justitie, lanseaza un sir de judecatzi de valoare, de fapt binomisme (ca imbecilitati ar fi fost bine) dintre care remarc in mod deosebit faptul ca nu vrea prag la abuz si ca-l lasa la latitudinea judecatorilor. Poftiiimmm? Adica a celor care au acu’ gaoazele stranse ca urmare a iminentei desecretizari a arhivei SIPA? De fapt a scurgerilor in presa? Chiar si in conditiile in care CCR le-o spune verde-n fatza ca trebuie prag omu’nu se lasa si inca mai vrea s-o mermeleasca cu “consultari ample ale specialistilor si societatii civile” astfel incat sa ramana timp suficient ca Dragnea sa intre cu mult entuziasm la parnaie. Si aici ne apropiem de adevaratul”casus belli”al problemei. Timpul nu mai are rabdare.
In ultimele zile s-a vazut de la o posta ca ceva nashpa se intampla. Grindeanu e atacat din toate pozitiile, alea care conteaza cu adevarat. Dar oricat de tare l-ar ataca vuvuzelele pesediste in frunte cu Gabitza, oricat de tare l-ar lua in bascalie Dragnea de la tribuna parlamentului, pe modelul Taricelu- Baselu, Grindeanu poate sa le dea flit suficient de mult pana o instanta sa-l bage in parnaie pe cea mai mare dezamagire a mea de dupa ianuarie 2017.
Si ajungem la momentul adevarului:daramarea propriului guvern. Se poate prin mai multe metode , toate cu costuri de imagine foarte mari. Dar doar de imagine. Sa explic de ce :
-PNL este varza. Sunt foarte ocupati cu congresul si, ulterior acestuia , cu macelarirea intre dansii si, posibil, cu o migrare a multora spre Taricelu.
-USR  s-a dovedit o adunatura penibila de circari cu pancarte si somn in parlament.Sunt putin spus o dezamagire.
-noul partid al “micului Daniel”n-are nici o sansa in actuala configurare politica. Cred ca nici dracu’ n-o sa vrea sa faca o coalitie cu niste neica-nimeni care nici macar n-au anvergura unui UNPR  sustinut , la vremea lui, de cine conta cu adevarat.
-Grindeanu , contrar dorintelor exprimate de anumitzi “lideri”ai opozitiei, nu este fi in stare sa adune nici trei gaste langa dansul ca sa nu mai vorbim de o parte importanta a pesedeului.
In concluzie: PSD-ul tranteste propriul guvern. Se duce la Klaus si-i cere sa nominalizeze . Klaus face nominalizari , doua, in bataie de joc ce vor fi respinse de parlament si se ajunge la anticipate. N-o mai lungesc: PNL+ USR+ “micul Daniel”= maxim 30%. Plus UDMR = 36% . PSD+ALDE=64% din care PSD 55-57% singur. In campanie nu trebuie sa spuna decat ca vine cooperativa iohanista ce o sa le taie pensiile si salariile exact ca Base-Boc. GAME OVER!!!!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: