Manual de baza despre “lovitura de stat”la nivel de partid.

8 Jul
Premise:
-un grindean pe post de premier venit de niciunde
-un pontanac frustrat, ce a facut fente din buric in timpul campaniei electorale si aflat de ceva vreme pe centura politicii.
Cum poti incerca “lovitura de stat” in cadrul partidului sperand sa preiei controlul pe care l-ai abandonat de buna voie:
-premierul grindean incepe sa nu mai raspunda cerintelor partidului, respectiv ale sefului cel mare , numit de unii aiatolah.Posibil ca personajul sa aiba si discutii separata cu cel ce a incercat sa dea foc tarii in incercarea de a darama guvernul proaspat instalat.
-se tine de tot soiul de ghidusii cum ar fi, printre altele, anuntarea piromanului ca urmeaza o sedinta importanta la guvern ce viza doua ordonantze. Piromanul vine, rupe usa guvernului si anunta doi elefanti.
-pune tot soiul de frane in adoptarea unor acte normative, chestiune care incepe sa-i scoata din sarite pe ceilalti, sau sa nu le asume in mod sfidator, vezi legea salarizarii unitare.
-in final iti  fortzezi propria debarcare.
De aici chestiunea devine interesanta. Refuzul demisiei impune solutzia constitutionala , respectiv motziune de cenzura impotriva propriului guvern. Fapt fara precedent! Si intra in scena cel ce a fost desemnat sa reprezinte varful de lance sau, cum imi place mie sa-i mai spun, berbecul barzolat.Adica pontanacul. Se instaleaza secretar general al guvernului si preia conducerea de facto a acestuia, dar, mult mai important, tratativele cu toti cei care ar fi dispusi sa puna botu’. Nu putzini in opinia si , mai ales, in sperantzele pucistilor. In cazul in care ar fi reusit sa adune in jurul lor un numar suficient de “simpatizantzi” motziunea ar fi picat. Iarasi fapt fara precedent care ne-ar fi aruncat in lumea lui Kafka .Un guvern al nimanui, nesustinut oficial de nimeni dar caruia , macar pana-n toamna, nu mai avea cine sa-i depuna o motziune de cenzura. Un fiasco pentru aiatolah care in foarte scurt timp, in baza obiceiului pamantului, i s-ar fi tras preshul de sub picioare. Si cine sa vina in locul lui si sa preia partidul degringolat? Ghici ghicitoarea mea!! Bineinteles ca pontanacul cel infantil, Puie Monta cum il mai alinta unii, impreuna cu multzi dintre cei care au fost trecuti pe linie moarta de catre aiatolah.
Asta-i viatza! N-a fost sa fie! De data asta!
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: